Clubinfo

Voetbalvereniging GOMOS uit Norg (Drenthe) is opgericht op 1 juni 1945. De oprichting kwam door fusies tussen voetbalverenigingen uit verschillende dorpen rondom Norg. De naam GOMOS staat voor Goede Oefening Maakt Ons Sterk. GOMOS speelt al vanaf het begin in de huidige clubkleuren geel/zwart.

10658818_841389575895406_2295258730864835512_o

Accommodatie

GOMOS speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark Schapendrift, vernoemd naar de straat waar het aan ligt. Het sportpark ligt midden in de bosrijke omgeving van Norg. In totaal telt Sportpark Schapendrift drie wedstrijdvelden (waarvan 1 met kunstgras) en twee trainingsvelden. Één van die trainingsvelden deelt GOMOS onder andere met de manege, genaamd het evenemententerrein. De accommodatie van GOMOS telt in totaal negen kleedkamers. De grote kantine in het midden is de plek waar we onder het genot van een hapje en drankje heerlijk kunnen nagenieten. In 2012 werd een nieuw parkeerterrein aangelegd aan de Schapendrift. Deze grote parkeerplaats is onder andere in gebruik genomen door GOMOS. Sinds 2020 beschikt GOMOS over een groot kunstgrasveld, waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden kunnen plaatsvinden.

silder_5

Elftallen

Het eerste elftal kwam tijdens het seizoen 2018/2019 voor het eerst in de clubgeschiedenis uit in de 1e klasse F. Het vlaggenschip werd in 2018 kampioen in de 2e klasse K en ging als eerste club uit de gemeente Noordenveld naar de 1e klasse. Een unieke prestatie voor een dorpsclub als GOMOS. Na vijf seizoenen in de 1e klasse degradeerde de club in 2023 weer naar de 2e klasse. GOMOS won zowel in 2022 als 2023 de Noordenveldcup. Het tweede elftal speelt in de reserve Hoofdklasse. De jeugd floreert, zo speelt de JO19-1 in de hoofdklasse, JO17-1 in de eerste klasse. Jaarlijks stromen er veel jeugdspelers naar de selectie. Bij GOMOS is damesvoetbal ook erg in trek. Naast twee damesteams (senioren GOMOS dames 1 en dames 2) kent GOMOS momenteel ook 2 meidenteams ( MO19-1 en MO15-1)

Jaarlijks komen er veel teams uit het buitenland op trainingskamp in Norg. Zo zijn er onder andere al teams uit Denemarken, Zweden, België en Duitsland op bezoek geweest bij GOMOS. Ook FC Groningen brengt regelmatig een bezoek aan ons sportpark. Sinds 2010 wordt het FC Groningen Voetbalkamp jaarlijks georganiseerd in de zomervakantie. Daarnaast komt het eerste elftal regelmatig een oefenwedstrijd spelen in de voorbereiding. Het FC Groningen Top C- en D-toernooi is sinds 2015 helaas van de kalender gehaald. Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 hield FC Groningen een week lang een trainingskamp in Norg. De spelers van het eerste elftal waren elke dag aanwezig op de velden van GOMOS. De week werd afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het Duitse SV Meppen. Het Bestuur van GOMOS is zeer verheugd met de samenwerking met de Eredivisionist. Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2024/2025 begon FC Groningen hun oefencampagne op 4 juli 2024 in Norg tegen GOMOS. Zo’n 2500 liefhebbers waren naar sportpark Schapendrift gekomen om de eerste balomwentelingen van de FC tijdens de voorbereiding te zien. In de wetenschap dat trainer Dick Lukkien eerder die dag tijdens het jaarlijkse trainerscongres de Rinus Michels Award in ontvangst had mogen nemen als beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie afgelopen jaar. FC Groningen won met 9-0 GOMOS.

GroHelm045

Sponsoren-vrijwilligers

GOMOS kan gelukkig rekenen op een zeer groot aantal sponsoren. Zonder deze sponsoren zou het ons niet lukken om het hoofd financieel gezien boven water te houden. Hoofdsponsor is Garage Dorenbos uit Norg. Sponsoren hebben bij GOMOS diverse mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een team te voorzien van shirts, trainingspakken, tassen en dergelijke. Daarnaast kan sponsoring bestaan uit het afnemen van een reclamebord langs het veld. Ook hebben wij enkele bijzondere sponsoren. Zo is Café Zwaneveld, wat als clubcafé fungeert sponsor van ons prachtige scorebord, verzorgt Drukkerij Koops al het papier en drukwerk en heeft Univé ervoor gezorgd dat alle leiders en trainers in dezelfde kleding lopen. Het is op deze plaats helaas niet mogelijk om al onze sponsoren te noemen. Wij zijn al onze sponsoren erg dankbaar voor hetgeen ze voor onze voetbalvereniging betekenen.

Voetbalvereniging GOMOS probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van vrijwilligers. Dit lukt ook heel aardig; er zijn maar liefst 100 vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de club. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het trainen/begeleiden van een jeugdteam, het draaien van kantinedienst of het uitvoeren van diverse onderhoudswerkzaamheden aan de accommodatie. Toch kan GOMOS niet zonder enkele betaalde krachten. Onder andere hoofdtrainer Bas Veldman is met ingang van het seizoen 2023/2024 in dienst bij onze club.

GOMOS op social media

GOMOS is zeer actief op Social Media. Zo hebben wij een account op Twitter, Facebook, Instagram en TikTok. Zo kunnen onze leden en overige belangstellenden onder andere het laatste nieuws, het programma, afgelastingen, uitslagen en leuke filmpjes/foto’s op de voet volgen.

  1. Twitter: @vvGOMOS
  2. Facebook: vvGOMOS
  3. Tiktok: @gomosnorg
  4. Instagram: vvGOMOS