Vandaag stond in het teken van de eerste van drie finales in de strijd om lijfsbehoud voor GOMOS. Vanmiddag stond de eerste horde op het programma: een thuiswedstrijd tegen hoogvlieger NEO. GOMOS staat momenteel op een nacompetitieplek, maar speelt hierna nog tegen concurrenten Roden en Rolder Boys.

De laatste weken werden er weinig punten gepakt, al is de ploeg van Martin Drent nog lang niet kansloos. GOMOS treft nog directe concurrenten Roden (12e) en Rolder Boys (9e).  De vorige ontmoeting tussen GOMOS en NEO eindigde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Borne liet het betere spel zien, maar de Norgers konden makkelijk standhouden. NEO was voor GOMOS de eerste horde in de laatste drie belangrijke wedstrijden van deze competitie.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Tyme Doedens begon GOMOS aan de zware klus om het degradatiespook buiten de Schapendrift te houden. Een terugspeelbal van NEO zorgde in het begin van de wedstrijd bijna voor een goal, toch voorkwam de keeper net op tijd. In de 6ste minuut kreeg Tim Assman een grote kans na een voorzet van Jordi van Esch, Tim zijn schot werd echter geblokt door de keeper. NEO kreeg vlak hierna een kans via Jesper Scholten, zijn schot ging rakelings naast. En toen viel in de 12ste minuut de 0-1, Max Brunninkhuis scoort vanaf randje zestien. Martin Drent grijpt in en gaat wisselen, Gijs Baving verlaat het veld, Roy Slachter komt erin. In de 31ste minuut na de voorzet van Wouter Speelman kreeg Martijn Bosman de kans op de gelijkmaker, zijn inzet werd echter gepakt door de doelman. De eerste helft zit er dan op, NEO leidt met 0-1.

Een minder leuk begin van de tweede helft voor GOMOS, Wouter Speelman raakt vrij vroeg geblesseerd en kan niet verder, hij wordt vervangen door Teun Timmer en om de middag voor GOMOS nog wat erger te maken scoort NEO via Jasper Scholten in de 48ste minuut de 0-2. GOMOS moet hierna volop aan de bak om in de resterende minuten om nog iets te kunnen bereiken. De doelpaal van GOMOS helpt ze nog een handje en voorkomt de 0-3.En los van wat individuele acties (Jannes Siegers met een schot vanaf de zestien en iets later een fraaie uithaal van hem gered door de doelman van NEO) kwam GOMOS er niet meer aan te pas verder. In de 90ste minuut viel er zelfs nog een penalty na een overtreding van Ivo Drenth, maar Melvin Koning voorkwam en hield de 0-2 op het scorebord. Toch viel in de extra tijd alsnog de 0-3 via Ron Spoeler en dat is ook de eindstand. GOMOS moet zich op gaan maken voor de laatste 2 wedstrijden tegen Rolder Boys en Roden, in de hoop daar nog met voldoende punten weg te komen.

Martin Drent na afloop: We hebben er aardig druk op gezet, daardoor hebben we in het eerste kwartier ook wat kansjes gecreëerd, maar je merkt dat NEO de wat makkelijker voetballende ploeg is. Een 0-1 ruststand is nog niet wanhopig, alleen kom je dan vrij snel na rust op de 0-2 en dan is het gewoon moeilijk om alles weer op gang te krijgen. We hebben alles geprobeerd, zijn met één op één geëindigd, alleen NEO heeft gewoon iets meer kwaliteit. En we hebben in het verloop van de wedstijd ook geen echte kansen meer gecreëerd, NEO werd daarnaast alleen maar gevaarlijker. Jammer maar het is niet anders en nu de laatste twee, alles blijft spannend!