Op deze Pinkstermaandag kon GOMOS voor de laatste keer in de competitie zijn kunsten laten zien aan het thuispubliek, tegenstander was het al gedegradeerde HOVC. Eerder dit seizoen werd het in Exloo 0-0, dus een gemakkelijke wedstrijd zou het niet worden.
Vlak voor aanvang van de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de lucht, ook koning onweer liet af en toe van zich horen, maar niet voldoende om ervoor te zorgen dat scheidsrechter Langenberg de wedstrijd niet door liet gaan. GOMOS kreeg in de eerste helft een paar leuke kansen, waaronder die van Tim Assman (kopbal gered), afstandsschot Ramon Klok (ruimschoots over), vrije trap Wouter de Vries (gered), maar daarnaast kwam HOVC ook steeds beter in de wedstrijd en was het op slag van rust GOMOS-keeper Mathijs Buist die een achterstand voorkwam. Mathijs kon helaas niet voorkomen dat vlak voor het rustsignaal HOVC toch nog op de voorsprong kwam en met een 0-1 gingen beide teams de rust in, GOMOS zou de tweede helft aan de bak moeten om deze laatste thuiswedstrijd toch nog positief af te sluiten.
Tweede helft
GOMOS kwam de tweede helft sterker uit de kleedkamer, Invaller Ivo Drenth zijn eerste balcontact (kopbal) belande in de handen van de keeper van HOVC en Jordi van Esch ramde de bal iets later naast. In de 53ste minuut was het Wouter Speelman die de bal na een mooie actie breed legde op Robert Elsinga, helaas werd zijn goal afgekeurd vanwege buitenspel. Wouter Speelman kreeg in de 56ste minuut de kans op de gelijkmaker, helaas ging het schot van Wouter voorlangs. Vervolgens diende een terugkerend patroon bij GOMOS zich aan, maak jij ze niet dan de tegenstander wel, in de 58ste minuut maakte HOVC de 0-2. Het thuispubliek werd door de regen en het spel alleen maar nukkiger, sommigen zochten de kantine al vroegtijdig op. Toch bleven de geel-zwarten wel knokken en gaven niet op, zo was daar een kopbal van Robert Elsinga die dan wel gered werd en uit de rebound bleef ook de omhaal van Roy Slachter zonder resultaat. Bas Veldman ging wisselen, Roy Slachter en Jordi van Esch gingen eruit, Youri Flik en Martijn Bosman kwamen erin. Iets later liet GOMOS het thuispubliek weer juichen, na een mooie actie van Jorden Wegdam kon Ivo Drenth intikken, GOMOS op de 1-2. Jorden Wegdam werd in de 85ste minuut gewisseld voor Jeffrey Krul, Veldman besloot deze stormram nog in zetten de laatste minuten, dat Bas wel vaker spelers inbrengt die het verschil maakten was bekend. Zo ook vandaag, het was Jeffrey Krul die na een mooie assist van Youri Flik de gelijkmaker binnenschoot en ervoor zorgde dat er in ieder geval nog een puntje in Norg zou blijven. Vlak voor het einde ging het nog spoken aan de Schapendrift, Youri Flik zou met een omhaal nog DE goal van het seizoen kunnen hebben gemaakt, helaas belande deze niet in het net. GOMOS had het weer moeilijk met HOVC maar vocht zich wel goed terug. GOMOS-HOVC zou eindigen in 2-2.
Bas Veldman na afloop
Dit is waar we het hele seizoen al last van hebben. Aan de bal zijn we net niet goed genoeg, we hebben wel veel richting het doel geschoten, zijn aanvallend genoeg geweest, maar hebben niet de bal tussen de palen gekregen. HOVC heeft ook niet heel veel op het doel geschoten, maar de kansen die zij krijgen gaan er dan wel in, uiteindelijk kom je dan nog gelijk dat is prima, we hadden hem zelfs nog kunnen winnen. Maar dat het spelverloop zo zou zijn tja zegt Bas, kom je snel op voorsprong die je kunt uitbouwen dan had ik het zeker anders gezien. Wij kunnen als GOMOS gewoon beter tegen de bovensten spelen, dat blijkt uit de hele competitie. We maken heel moeilijk doelpunten en krijgen er heel weinig tegen. Tegen de bovensten doen we het gewoon goed en tegen de ondersten hebben we daar gewoon moeite mee, wat weer de oorzaak heeft in het goed aanvallen. Geheel ontevreden ben ik overigens niet, we maakten gelijk en bleven tot het einde doorvechten.