Afgelopen zondag kon GOMOS geen goed vervolg geven aan de knappe thuisoverwinning tegen Helpman. Er werd met 3-0 verloren in Sellingen. Taak voor de ploeg van trainer Bas Veldman om zich te herstellen voor het eigen publiek, tegen GSAVV Forward. Eerder dit seizoen werden de punten tussen beide ploegen gedeeld. In de laatste minuten redde Robert Elsinga een punt: 2-2. In het seizoen 2017/18 zaten de clubs ook bij elkaar in de competitie. In zowel de thuis, als uitwedstrijd wonnen de Norgers met 4-0.  GSAVV Forward staat momenteel op een tiende plek in de competitie, en hun laatste overwinning dateert alweer van 26 november. Kan GOMOS het thuispubliek trakteren op een overwinning en een weg inslaan naar de subtop? Trainer Bas Veldman moet het wel stellen zonder Wouter Speelman. Hij raakte dinsdag geblesseerd tijdens de training.

Sceptisch

Sportpark Schapendrift lag er deze zondagmiddag prachtig bij, het zonnetje scheen de ingrediënten waren weer aanwezig voor een leuke pot. Vooraf merkte je wel dat het publiek wat sceptisch was, niet iedereen was overtuigd van een 3 punten middag. Achteraf zou blijken dat dat sceptische publiek het bij het rechte eind had. GOMOS begon best lekker, in het begin waren er kansen voor Robert Elsinga, Tim Assman en Wouter de Vries, waren die erin gegaan stond GOMOS al snel op de 3-0, alleen het score syndroom wat een beetje om GOMOS heen hangt speelde vandaag ook weer parten. Toch was het in de 20ste minuut Jordi van Esch die via Tim Assman de bal aangespeeld kreeg en hem perfect binnenschoot. Een paar minuten later had GOMOS verder kunnen uitlopen maar zowel Tim Assman als Wouter de Vries konden hun kansen niet verzilveren. Forward daarentegen werd wat gevaarlijker en GOMOS kwam al een paar keer goed weg, het geluk hield echter op in de 33ste minuut, Marnix Metus schoot de Groningers naast de Norgers. Een aanval hierna van Robert Elsinga zou mooi kunnen eindigen, maar zijn voorzet bereikte net niet het hoofd van Tim Assman. GOMOS-trainer Bas Veldman liet vanaf de kant nog even duidelijk weten wat hij ervan vond: ‘Kom op GOMOS, je laat je de kaas van het brood eten” galmde over de Schapendrift. Toch was het niet de kaas maar in dit geval de thee die met een 1-1 werd opgezocht. De tweede helft bracht weinig spanning, GOMOS ontsnapte in de 59ste minuut na een vrije trap van Forward en met hulp van de paal aan een achterstand. Vier wissels van GOMOS konden het verschil ook niet meer maken in de tweede helft en tot overmaat van ramp ging Forward er ook nog met de winst vandoor, in de 84ste minuut schoot Max Oogink de 1-2 binnen. GOMOS verliest wederom dure punten!

Slechte wedstrijd

GOMOS-trainer Bas Veldman was na afloop kort en bondig, het eerste half uur was prima en daarna was het gewoon heel slecht. We maken een goeie goal, krijgen een paar goeie kansen, maar we brengen onszelf in de problemen bij de 1-1. Kortom we hebben een hele slechte wedstrijd gespeeld, het kon uiteindelijk nog wel beide kanten opgaan, want ook Forward heeft niet heel veel kansen gecreëerd, maar ja hij valt hij bij hun goed. Maar wij moeten vooral naar onszelf kijken!