Lieve GOMOS familie,

Het Coronavirus heeft ons sterk in de greep en we weten op dit moment ook nog niet hoe lang dit allemaal nog gaat duren. Nog nooit hebben we dit zo moeten meemaken. Heel de wereld staat op zijn kop.Het onzichtbare virus waar we dagelijks via de media voor worden gewaarschuwd en geadviseerd hoe te handelen boezemt een gevoel van vooral van onmacht en onbegrip in. Handen wassen, binnenblijven en die 1,5 meter….

Het is alsof de trein waarin we met zijn onze levensreis maken, voorzien is van een onzichtbare massa, waardoor alles letterlijk en figuurlijk zwaar is geworden. Ons leven dat veelal als een trein liep, is puffend en steunend als een oude locomotief vrijwel tot stilstand gekomen, Het rolt nog, maar we rollen een tunnel in, waarin (nog) geen licht van de uitgang te bespeuren is. Onzekerheid troef. Daar waar we naast ons gewone privé leven, ons werk of school ,veel tijd doorbrachten op de velden zie je nu een lege kantine en lege velden die prachtig groen aan het worden zijn maar niet bespeeld mogen worden.

Het voetbal, ons voetbal, ligt stil. Dit seizoen is over en uit. Het mag niet en het kan ook niet. Spelers en vrijwilligers zuchten. Voor ons allemaal is voetbal met alles er direct omheen, onze uitlaatklep, voor onze vrijwilliger is het zijn of haar taak, een hobby en vooral een moment in de week om even iets anders te doen. Voor onze spelers is het ruk, ruk en nog eens ruk. Niets in je hobby mogen doen voelt ruk. Echter niet alles ligt stil. Tijdens deze verplichte stop worden er diverse initiatieven ontplooit. Dat is mooi om te zien. Trainers sturen filmpjes door waarmee het jeugdlid kan oefenen in de tuin. De GOMOS challenge is niet weg te denken op social media. Top!

Ook is er volop bedrijvigheid op de achtergrond voor wat betreft de herinrichting van ons sportpark de Schapendrift. Een werkgroep vanuit het bestuur aangevuld met een tweetal kanjers die de klappen van de zweep kennen op het gebied van herinrichting en aanleg van sportaccommodaties, is wekelijks (veelal op afstand) bijeen. Beide mannen zal ik, in een binnenkort verschijnen update (uiterlijk 15 april 2020) omtrent deze voor vvGOMOS bijzondere en grensverleggende ontwikkelingen aan jullie voorstellen. Er staat van alles te gebeuren! Uiteraard zal ik je dan op de hoogte brengen van al die ontwikkelingen.

Rest mij thans niet anders dan, samen met jullie er op te vertrouwen dat we binnenkort weer naar buiten kunnen. En het normale leven (eerst nog even zonder voetbal) weer wat glans krijgt. Blijf gezond en denk een beetje om elkaar. Samen lossen we het op!

Albert Drenth, 4 april 2020
Voorzitter vv GOMOS