Update van de voorzitter

Afgelopen weekend gaf ik aan, dat deze week een cruciale week, een oprecht spannende week voor GOMOS zou gaan worden. Dat was het ook, in velerlei opzichten, maar ik kan jullie zeggen dat het er goed op staat. Hier en daar zijn er wat zorg- en aandachtspunten, maar we kunnen los. Sterker nog. We zijn los. Het denk-, schrijf- en overlegwerk heeft al tot de eerste resultaten geleid. Ik zou zeggen loop maar eens langs ons (huidige) sportpark. In rap tempo gaat er van alles veranderen. Er staan paaltjes in de grond voor de afzetting. Bosjes zijn geruimd. Doelen ontmanteld. Kortom we zijn begonnen. En een opleveringsdatum van het kunstgrasveld, is al met een pen en niet met potlood geschreven. Er is al veel werk verricht.

Uiteraard, hebben wij als vvGOMOS, met onze buren op het sportpark goede werkbare afspraken gemaakt. Als je gaat verbouwen licht je je buren in. En aangezien wij het terrein delen is een goede buur beter dan een verre vriend. Het kunstgrasveld komt, -in de lengterichting-, vlak voor de kantine te liggen, op het huidige DES terrein en deels op ons (kleine) trainingsveld. Dat veld zal over de hele lengte een aantal meters worden ingekort ten behoeve van het kunstgrasveld. Echter het trainingsveld blijft zo (wel iets kleiner) behouden. Stichting Norgermarkt Concours is erg blij met deze oplossing, daar het inrijden tijdens het mooiste concours van Europa dan gewoon op dezelfde locatie kan blijven, tijdens hun jaarlijkse internationale concours. Ons huidige veld 2 en ook veld 3 zullen verdwijnen. Er komt op die plaats 1 voetbalveld terug en aan de voorzijde een groot terrein met verlichting voor de velden van DES. Korfbalvereniging DES is, net als Stichting Norgermarkt Concours erg tevreden met deze oplossing.

Vanaf het begin van de komende competitie, die zal toch wel starten na de zomer? Hebben wij als vv GOMOS dan de beschikking over een trainingsveld, een kunstgrasveld, een nieuw veld 2 en een prachtig hoofdveld. Over het hoofdveld gesproken. Ook dat veld gaat volledig met behulp van de gemeente Noordenveld, op de schop. De grasmat gaat eraf, grondwerk wordt verricht en een jonge grasmat komt ervoor in de plaats. Een veld dat eerste klasse KNVB zeker waardig is.

En dan zijn we er nog niet. We gaan nog meer doen. Maar dat is input voor een volgende update. vv GOMOS, gaat door! Ik zal jullie blijven informeren.

Blijf gezond en denk een beetje om elkaar. Samen lossen we het op.

Albert Drenth, 18 april 2020

Voorzitter vv GOMOS