Van de voorzitter

Een gezond en gelukkig nieuwjaar! Het jaar 2022 staat op de kalender. Wat gaat het ons brengen? Wat brengt het komende jaar voor jezelf en voor jouw naasten? Maar ook voor onze club?

Terugkijken wil ik niet teveel. De voorruit in een auto is niet voor niets vele malen groter dan het kleine achteruitkijk spiegeltje.

Toch wil ik stilstaan bij de ervaring dat heel 2020 en 2021 sportief gezien voor ons allen jaren zijn, die door de vele overheidsmaatregelen in ons geheugen staan gegrift, maar die we snel willen vergeten. Jaren waarin we toch gemerkt hebben hoe belangrijk contact en de sociale functie van onze club is.

Vooruit kijken en laten we positief zijn, dat we na de huidige wereldwijde ingrijpende maatregelen toch weer een structuur vinden waarin we vrijer zijn dan nu – als het enigszins kan net als voor COVID- met elkaar samen te leven en te sporten.

De verantwoording die we als bestuur naar jullie GOMOS leden willen maar ook moeten afleggen, door het organiseren van een Algemene Leden Vergaderingen heeft tot op de dag van vandaag niet plaats kunnen vinden. Wanneer we weer fysiek in één ruimte mogen zitten gaan we deze alsnog organiseren.

Toch willen we jullie meenemen in de zaken die spelen binnen de club. Binnen de club gaat het zo zijn gangetje. Veel op een laag pitje, echter ook wel zaken die ik toch met jullie allen wil delen. Binnen het bestuur heeft Bas van Bruchem zijn tweede termijn erop zitten (en wil niet verlengen) en het jeugdbestuur kampt met een tekort aan handjes. We hebben Reint-Jan Auwema weten te strikken om zowel binnen het commerciële domein als ook binnen de jeugdafdeling met zijn kennis en kunde en enthousiasme een rol te gaan spelen. Ook verwelkomen we een oude bekende in het bestuur. Klaas Vos zal vanaf nu de Financiën weer gaan beheren. Krista Holst zal in een ondersteunende rol Klaas bijstaan, zij doet op haar eigen verzoek een stap terug op het financiële terrein. Wel blijft ze deel uitmaken van het bestuur.

Over geld gesproken, binnenkort gaan we met de gemeente in gesprek over de afronding rond de aanschaf van het kunstgrasveld. De verkoop aan de gemeente van het veld en vervolgens de huurovereenkomst.

Voorts, ondanks COVID, is onze club financieel gezond. Iets waar we trots op kunnen zijn. Een dergelijke voorwaarde helpt zeker mee met de volgende ambitie die we hebben geformuleerd.

“We gaan het 80 jarig bestaan van GOMOS vieren in een nieuwe accommodatie”.

Daaromtrent gaan we, zodra de in ontwikkeling zijnde ideeën zijn uitgewerkt, een informatie bijeenkomst organiseren. Tot slot zijn we blij dat we weer een soort van oliebollenactie hebben kunnen organiseren en geproefd hebben dat GOMOS nog steeds bruist van de energie.

Kortom:

Vv GOMOS, gaat door.

Ik zal jullie blijven informeren.

Blijf gezond en denk een beetje om elkaar. Samen lossen we het op.

Albert Drenth, zondag 9 januari 2022.

Voorzitter vv GOMOS