Wim Bakering maakt kans op de titel “Beste amateurtrainer van het seizoen 2018/2019”. De hoofdtrainer van GOMOS is door de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) genomineerd voor de Rinus Michels Award. 

Wim Bakering werd in 2015 voor de tweede keer trainer van GOMOS. Hij loodste de formatie uit Norg van de derde naar de eerste klasse. Door het kampioenschap van vorig seizoen komt GOMOS dit seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis uit in de eerste klasse. En ook in 1F doet GOMOS het goed en is het zelfs nog in de race om de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Wim Bakering besloot eind vorig jaar om na dit seizoen te stoppen als trainer van GOMOS.

De VVON heeft zes amateurtrainers genomineerd, één uit elke VVON-district. Wim is genomineerd namens de district Noord (Groningen, Friesland en Drenthe). De andere genomineerden zijn Pierre van den Eden (Geldrop), Laurens Knippenborg (RKZVC), Rogier Veenstra (Goes), Richard Plug (Odin’59) en Dogan Corneille (Excelsior Maassluis). Klik hier voor een overzicht.

Op vrijdag 17 mei worden de winnaars in de diverse categorieën bekendgemaakt tijdens het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle.