Na vijf verloren competitiewedstrijden en de blamage in het bekertoernooi tegen The Knickerbockers, wacht GOMOS zondag wederom een zware dobber. Nummer 6 WVV komt op bezoek in Norg, een tegenstander die in de laatste vier ontmoetingen telkens te sterk bleek. 

“Ik heb het gevoel dat de gifbeker helemaal leeg moet”, verzucht trainer Martin Drent. Tegen de studenten van The Knickerbockers zakte GOMOS collectief door het ijs en stapte het met een 4-1 nederlaag het veld af. “Crisis is denk ik een te groot woord, maar woensdag was wel een dieptepunt. Gisteravond hadden we er een gesprek over met de selectie. Dat hadden we vorig jaar ook na 5 nederlagen op rij. Toen verloren we geen wedstrijd meer, laten we nu hopen op hetzelfde effect.”

Drent denkt dat de huidige positie op de ranglijst in klasse 1E, geen goede afspiegeling is van de kwaliteiten van zijn ploeg. “Tegen SVBO en Germanicus hadden we kunnen winnen en dan ziet de wereld er heel anders uit. We zijn denk ik best wel op de goede weg, alleen we lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan: een vroege achterstand. Dat heeft te maken met de persoonlijke fouten die we maken. Het is nu de zaak om achterin de boel gesloten te houden en aanvallend meer te gaan voetballen. We zijn echt niet de beste ploeg in de competitie, maar ook zeker niet de slechtste. Veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd.”

Van een crisis wil Drent dus niet spreken. “Maar we moeten ons wel zorgen maken, want het gaat nu gewoon niet goed. Het is alarmfase 1. Aan de andere kant hebben we momenteel maar 6 punten minder dan vorig seizoen rond deze tijd. Je moet het ook in perspectief zien.”

Positieve punten zijn er in aanloop naar het duel met WVV ook. Zo is Ivo Drenth terug (hij maakte al minuten tegen The Knickerbockers). “En wat verder altijd goed is aan deze groep, is dat we heel diep willen gaan. Als nu de concentratie nog omhoog gaat, kunnen we weer punten pakken.”

Te beginnen tegen de ploeg uit Winschoten. Tegen WVV heeft GOMOS het altijd lastig. “We mogen ons borst natmaken”, weet Drent. De afgelopen 4 ontmoetingen met WVV gingen namelijk verloren. De laatste keer was in april van dit jaar, toen WVV met 1-2 won op sportpark Schapendrift. Drent won in zijn periode bij GOMOS nog nooit van de Winschoters. “WVV is een goede tegenstander. Ze spelen met veel inzet en passie, en hebben over het algemeen gewoon goede voetballers.”

Maar GOMOS heeft dat ook, meent de trainer. “Wij kunnen beter, dat weet ik en dat hebben we eerder al laten zien. Laten we hopen dat we zondag uit het dal kruipen.”

De selectie voor het treffen met WVV: 
Melvin Koning, Richard Meursing, Jeffrey Krul, Roy Slachter, Guido Koolen, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Jannes Siegers, Tim Assman, Martijn Bosman, Ivo Drenth, Edwin Rozenveld, Wouter Speelman, Wouter de Vries, Jorden Wegdam en Gijs Baving.