Het afgelopen weekend stond bij Voetbalvereniging GOMOS uit Norg in het teken van het jaarlijkse Rommelpottoernooi. Dit zaalevenement is al jaren niet meer weg te denken van de Activiteitenkalender. Ook de editie van 2018 kan weer als zeer succesvol worden betiteld.

Het Rommelpot-weekend begon afgelopen vrijdag al met een quiz-avond voor de C- en D-jeugd. De Super Rommelpotquiz, gemaakt door Jasper Boer en gepresenteerd door Michaël Wiese, werd weer drukbezocht. Maar liefst tien teams namen het tegen elkaar op in de kantine. Er werden onder andere vragen gesteld over de Eredivisie, De Oranje Leeuwinnen, GOMOS en Sport algemeen. Het team van FC KIM ging uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis.

De zaterdag begon in De Brinkhof met de F-jeugd en de Kabouters. Vervolgens kwamen ook de andere leeftijdscategorieën in actie. Er werd flink getreden in de sporthal, de winnende teams kregen na afloop een heerlijke slagroomtaart. Tegen de avond was het tijd voor de Senioren, A-junioren, vrijwilligers en oud-leden om de zaal van De Brinkhof te betreden. De mooiste goal kwam op naam van Eric Huls, die doelman Mathijs Renkema veraste met een omhaal. De zaterdag werd afgesloten met een gezellig feest bij het Wapen van Norg. DJ Rick O’Neal draaide tot de late uurtjes door.

Het senioren-toernooi kreeg op zondag een vervolg. Na een aantal spectaculaire finalewedstrijden, sommige werden beslist door strafschoppen, ging de finale tussen Krachttraining en Rooie Rico. Het team van captain Gijs Baving was uiteindelijk te sterk voor het team van captain Jannes Siegers. Jorrit de Vries (oud-lid) was de grote man met drie treffers. Het werd uiteindelijk 5-2. Team De echte nummer 6, met teamcaptain Roy Slachter, eindigde op de derde plaats. In de troostfinale werd met 3-2 gewonnen van Marekse verlamming, met captain Richard Meursing. Het Rommelpottoernooi werd zondagavond gezellig afgesloten in De Brinkhof met onder andere het rad van avontuur en gezellige muziek.

De organisatie, bestaande uit Rob Kleef, Frans Dijkstra, Wesley Grevink, Erik Baving en Jasper Boer, kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement zonder incidenten. Net als voorgaande jaren stond gezelligheid, sportiviteit en verbondenheid hoog in het vaandel tijdens het Rommelpottoernooi.