Het was een bloedhete zondagmiddag in Valthermond, voor de wedstrijd van vandaag werd uitgeweken naar een aangepast veld, dit omdat het hoofdveld net ingezaaid was, met bij elkaar geraapte touwen en linten rondom het veld en een heuse stijgerbouw tribune had Valthermond in ieder geval zijn best gedaan het zo goed mogelijk neer te zetten. Het publiek kon het eerste half uur gerust wat zonnen en soms ook nog wel de ogen sluiten want de wedstrijd had weinig spanning en werd wat slaperig. Af en toe waren er wat kansen over en weer maar echt veel spanning bracht de eerste helft niet, Tim Assman had op slag van rust dat beeld kunnen doen veranderen, helaas ging zijn schot naast. Beide clubs gingen met 0-0 de rust in.
Tweede helft
De tweede helft zou iets meer flair brengen voor de aanwezige toeschouwers, GOMOS kwam in de 55ste op de 0-1, het was Tim Assman die de bal uit een corner naar beneden kopte, die bal bereikte het hoofd van Ivo Drenth en die kon inkoppen. De wedstrijd ging hierna wat over en weer, er waren geen echte grote kansen, af en toe wat gemopper en drinkpauzes. Valthermond kwam via Jorn Draijer uiteindelijk nog op gelijke hoogte. De scheidsrechter wuifde later een overtreding op Robert Elsinga in de zestien weg en Robert kreeg voor zijn “schwalbe” nog een gele kaart. Invaller Wouter Speelman zou zich (weer) onsterfelijk kunnen hebben gemaakt als zijn schot op de goal niet door de keeper van Valthermond werd naast getikt. Valthermond kwam iets later bijna nog op de 2-1, maar de lat weerhield de winst voor de blauw witten. De wedstrijd eindigde in 1-1, Valthermond en GOMOS delen de punten, gezien het wedstrijdbeeld vast iets waar beide clubs vrede mee hebben.
Bas Veldman na afloop
Een puntje, ja op basis van het spelbeeld wel terecht zegt Bas, Valthermond voetbalde wat makkelijker, dat hadden we vooraf wel bedacht, zij moesten winnen voor een periode. Daarnaast waren de omstandigheden (aangepast speelveld) niet de meest gunstige, dus lieten wij hun het spel maken, dan konden wij gevaarlijk worden. Dat lukte, Valthermond voelde de druk en ging zich met andere zaken bezighouden. Dus ons plannetje werd goed uitgevoerd, dit ondanks de wijzigingen die we deze zondagochtend nog moesten doorvoeren (Ricardo Smit en Wouter de Vries beiden ziek) Dan mag je wel zeggen dat hoe we het deden best oké is, je zag dat we op het middenveld even moesten wennen, maar door intensiteit in de wedstrijd te leggen konden we dat prima volhouden. Dan kom je op de 0-1, dat is mooi en ja vervolgens hebben zij kansen om te winnen maar wij ook. Dan is een gelijkspel prima, ik heb de jongens na afloop een compliment gemaakt voor de bereidheid hoe ze de wedstrijd zijn aangevlogen en ervoor hebben gevochten met elkaar.