Zaterdagmiddag moest GOMOS A1 het opnemen tegen Roden A1. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de tweede ronde van de nacompetitie. GOMOS A1 strijdt om promotie naar de hoofdklasse, Roden A1 voor handhaving in de hoofdklasse.

Het eerste duel werd vanmiddag gespeeld in Roden. De vele meegereisde supporters uit Norg zagen in de eerste helft veel kansen voor beide ploegen. Mede door goed keeperswerk van beide doelmannen stond er een 0-0 ruststand op het scorebord.

Na de rust leek GOMOS A1 op een 0-1 voorsprong te komen. Een kopbal van Luuk Hofsteenge werd door de keeper uit Roden achter de lijn weggehaald, maar de scheidsrechter en de grensrechter van Roden A1 zagen het anders. In de tegenaanval kwamen de Rodenaren op een 1-0 voorsprong. Vlak daarna was het eindelijk wel raak voor GOMOS A1. Sven Pilon schoot met een bekeken lob over de keeper de 1-1 in de touwen.

Na een mislukte sfeeractie aan de kant van GOMOS brak het duel echt los. Door een doelpunt van Luuk Hofsteenge kwam GOMOS A1 op een 1-2 voorsprong. Nadat Roden A1 de gelijkmaker had gemaakt kwam de ploeg binnen één minuut weer op een voorsprong, 3-2. De geel-zwarte formatie uit Norg ging door en kwam via twee doelpunten van Sven Pilon weer op voorsprong, 3-4. De gevierde Sven Pilon leek het goudhaantje te worden in Roden. Maar niets bleek minder waar, het slotakkoord was voor de thuisploeg die via een rake vrije trap terug kwam tot 4-4.

Volgende week zaterdag 21 mei is de return in Norg. Het beloofd een spannende en leuke wedstrijd te gaan worden op Sportpark Schapendrift. De winnaar van het duel in Norg plaatst zich voor de tweede ronde. Uitdoelpunten tellen overigens niet dubbel in de nacompetitie. Bij een gelijke stand wordt er verlengd en daarna worden er eventueel strafschoppen genomen. Klik hier voor een fotoverslag.