De nummers 3 (GOMOS) en 4 (Jubbega) uit de 1e klasse F troffen elkaar vandaag in Jubbega, met ex profvoetballers als Xander Houtkoop en Henrico Drost in de basis bij Jubbega beloofde het een mooie pot te gaan worden en dat werd het uiteindelijk ook! Leuke kansen waren er voor beide ploegen, in de eerste helft een aantal voor GOMOS alleen werkte het houtwerk niet mee, Tim Assman en Edwin Rozenveld troffen beiden de paal. Ook Jubbega maakte vandaag kennis met hun eigen houtwerk, ondanks deze kansen gingen beide teams met 0-0 de rust in. De tweede helft bleef de spanning (net als de soms voorbijkomende regenbui) tot de laatste minuut in de lucht hangen, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in waarmee hij begonnen was: 0-0.

Ik zoek Martin na afloop van de wedstrijd op en hij opent de terugblik met de woorden; “het was wel een potje”. In de eerste helft hebben we namens GOMOS behoorlijk wat goede kansen gehad, maar Jubbega was in de omschakeling juist weer heel gevaarlijk en als je dan de gehele wedstrijd terugkijkt heeft Martin ook vrede met het gelijkspel. We hebben keihard geknokt, in de tweede helft hebben we niet zoveel kansen gehad, wel was er nog een mooie aanval waarbij Jannes Siegers de bal net naast schoot. Verder hebben we gezorgd dat de verdedigende organisatie goed stond en hebben we daardoor weinig weggegeven. Martin vond bij Jubbega vooral Xander Houtkoop erg dreigend, zo gauw hij de bal had werd het gevaarlijk, in de eerste helft was hij erg aan het zwerven wat voor ons lastig was. Vooraf wist je dat er veel spanning op deze wedstrijd staat en besef je ook dat je gewoon niet mag verliezen en dat hebben we dus ook niet gedaan. Martin is supertrots, de 3 punten voorsprong hebben we weten te behouden. En we doen tot de laatste dag gewoon mee voor de nacompetitie, dat is een heel groot compliment aan de spelers.

Ik vraag Martin nog even wat er met Ricardo Smit was die al vrij vroeg in de wedstrijd uitviel, ( hij werd vervangen door Ruben van der Meulen), volgens Martin kreeg Ricardo een trap “streep” tegen zijn scheenbeen, hij had enorm veel pijn, hopelijk is hij over een paar dagen weer beschikbaar. Een andere tegenvaller was er al voor het eerste fluitsignaal, Roy Slachter viel tijdens de warming-up uit met een hamstringblessure. Maar ondanks deze pech bleef het team standhouden.

Martin wil als laatste nog benoemen dat hij het heel mooi vind dat je vandaag 2 jongens van onder de 19 ( Wouter de Vries en Ruben van der Meulen in het team hebt staan die gewoon volledig meedraaien, ze groeien in Norg gewoon aan de boom zegt een lachende Martin. Er stond een goed team en alles bij elkaar is het super wat ze vandaag hebben laten zien!