Het afgelopen weekend stond bij Voetbalvereniging GOMOS uit Norg in het teken van het jaarlijkse Rommelpottoernooi. Het traditionele zaalevenement is al jaren niet meer weg te denken van de Activiteitenkalender en ook de editie van 2019 kon weer als zeer succesvol worden betiteld.

De zaterdag begon in de sporthal van de Brinkhof met de jongste jeugd. Vervolgens kwamen ook de andere leeftijdscategorieën in actie. Zoals de naam al aangeeft, alle jongens en meiden werden door elkaar gehusseld. Er werd flink gestreden, de winnende teams kregen na afloop een heerlijke slagroomtaart. Tegen de avond was het tijd voor de Senioren, Dames en JO19 om de zaal van De Brinkhof te betreden. Traditioneel werden de teams voorzien van een ludieke teamnaam, die met een knipoog is gebaseerd op een speler uit het team. Nadat iedereen twee keer in actie was gekomen stond de feestavond bij het Wapen van Norg op het programma. DJ Rick O’Neal kreeg de voetjes zoals gewoonlijk weer van de vloer.

Het senioren-toernooi kreeg op zondag een vervolg. Eerst de overige poulewedstrijden en even later de finalewedstrijden. Een aantal titelfavorieten vlogen er in de kwartfinale al uit. De grote finale ging uiteindelijk tussen 10 kg te zwaar en Heimee. De ploeg van teamcaptain Jasper Boer kwam via Jelle Smilda al na negen seconden op een 1-0 voorsprong. Vervolgens was het Jasper Boer zelf met de 2-0 en de 3-0. De spanning kwam terug door doelpunten van Robert Elsinga en Sven Pilon, maar Roos Baving zette 10 kg te zwaar weer op een marge van 2. Even later scoorde Jasper Boer zijn derde treffer van de middag. De aansluitingstreffer van Daan Krause viel te laat, waardoor de hoofdprijs naar het team van tien kg te zwaar ging. Het winnende team bestond uit Ricardo Smit, Roos Baving, Andre Bakering, Sven Huizing, Jasper Speelman, Jelle Smilda en Jasper Boer. Dennis van der Heide werd tijdens de prijsuitreiking benoemd tot speler van het toernooi. Lars Huizing werd door de jury gekozen als keeper van het toernooi. Het Rommelpottoernooi werd zondagavond gezellig afgesloten in De Brinkhof met het rad van avontuur. Trainer Wim Bakering ging uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis.

De organisatie, bestaande uit Frans Dijkstra, Wesley Grevink, Erik Baving en Jasper Boer, kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement zonder incidenten. Net als voorgaande jaren stond gezelligheid, sportiviteit en verbondenheid hoog in het vaandel tijdens het Rommelpottoernooi.