GOMOS is zondagmiddag in het bekertoernooi tegen een harde nederlaag aangelopen. De ploeg van de nieuwe trainer Martin Drent ging met 5-0 onderuit bij Rolder Boys.

GOMOS miste een aantal vaste krachten waardoor andere spelers een kans kregen. Op het sportpark Boerbos in Rolde had de thuisploeg, uitkomend in de tweede klasse L, het betere van het spel. Toch stond GOMOS goed achterin, waardoor grote kansen uitbleven. Echter konden de Norgers zelf ook geen grote kansen creëren, of het moet de kopbal van Ronald Sloots zijn geweest. Toch nam Rolder Boys voor de rust op een 1-0 voorsprong. Ferdi Hidding schoot de bal binnen na een goede voorzet. En binnen de minuut was het weer raak. Na balverlies achterin schoot Siemen Krikke raak, 2-0.

Trainer Martin Drent greep in de rust in en bracht met Wouter Speelman en Daan Krause, beide overgekomen vanuit de jeugd, twee frisse krachten. In het begin van de tweede helft had GOMOS het best redelijk op orde, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Opnieuw was Ronald Sloots gevaarlijk, maar zijn afstandsschot ging naast. Na een uur spelen besliste Rolder Boys de wedstrijd. Ferdi Hidding maakte zijn tweede treffer van de middag en zette daarmee de 3-0 op het scorebord. De thuisploeg liep door doelpunten van Rutger Sipma en Danny Hingstman tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd uit naar een 5-0 eindstand.

Volgende week zondag 8 september speelt GOMOS de tweede bekerwedstrijd van het seizen. Op het eigen Sportpark Schapendrift in Norg is dan om 14.00 uur Jubbega de tegenstander. De Friezen wonnen dit weekend met 1-0 van ’t Fean’58. De nummers 1 en 2 in de poule gaan door naar de eerste knock-out ronde van de Districtsbeker. Door de nederlaag in Rolde maakt GOMOS dus nog altijd kans op de volgende ronde.