In het kader van “De week van de Scheidsrechter’ was scheidsrechter Roelof Luinge afgelopen zaterdag te gast bij voetbalvereniging GOMOS. Roelof Luinge heeft ruim 800 wedstrijden gefloten in het Nederlands betaald voetbal, maar de Eeldenaar hanteerde zaterdag de fluit tijdens twee wedstrijden op de Schapendrift in Norg

De week van de scheidsrechter is een sportbreed initiatief van de KNVB, waarbij het uitspreken van waardering centraal staat. De clubscheidsrechters van GOMOS kregen hierdoor na de wedstrijd een presentje mee naar huis, als blijk van waardering. Dit niet alleen, Roelof Luinge kwam langs en was leidsman bij de thuiswedstrijden van GOMOS JO13-1 en GOMOS 2 (zaterdag).

Het werden uiteindelijk twee spannende wedstrijden. GOMOS JO13-1 kwam na een 0-2 ruststand sterk terug, maar na de gelijkmaker maakte Achilles 1894 JO13-2 uiteindelijk in de laatste minuut de winnende treffer, 2-3. De tweede wedstrijd ging tussen de zaterdagelftallen van GOMOS 2 en LTC 6. De koploper uit Assen werd op een 4-2 nederlaag getrakteerd.

Na afloop nam Roelof Luinge nog een kijkje in de kantine, waarbij hij onder het genot van een drankje met een aantal vrijwilligers en supporters van GOMOS sprak. Al met al een leuke dag op de Schapendrift in Norg.

Alle foto’s zijn terug te vinden op ons Facebook-account.