Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft GOMOS zich versterkt met Ricardo Smit. De 21-jarige middenvelder komt over van FC Assen.

Ricardo Smit is woonachtig in Kloosterveen en begon zijn voetbalcarrière bij Achilles 1894. Hier speelde hij bij verschillende jeugdteams. Op 15-jarige leeftijd werd Smit gescout door FC Emmen, waar hij vervolgens één seizoen speelde in de B1. Hij keerde vervolgens terug naar Achilles 1894, waar hij onder andere samen speelde met Jannes Siegers, Jeffrey Krul en Ramon Klok.

Als Senior vertrok Smit bij de club uit Assen. Voordat hij bij FC Assen terecht kwam speelde de ambitieuze middenvelder voor BSVV en LTC. De afgelopen twee seizoenen werd Smit als basisspeler met FC Assen kampioen in de 3e en 2e klasse. “Ik ben op zoek gegaan naar een echte dorpsclub, dat vindt ik beter bij mij passen. Gezelligheid is naast het voetbal ook erg belangrijk”, aldus de nieuwe aanwinst. Na een goed gesprek met hoofdtrainer Wim Bakering is de overschrijving woensdagochtend rond gekomen.

Ricardo Smit laat weten erg veel zin te hebben in het nieuwe avontuur op de Schapendrift.

 

img_8550

 

img_8553