De thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen hekkensluiter Germanicus geeft de Norgers een uitgelezen kans om verder uit de gevarenzone te klimmen. In het duel met de club uit Coevorden moet GOMOS het zonder Richard Meursing stellen. Routinier Roy Slachter keert terug in de selectie.

Dat heeft onder meer te maken met de schorsing die rechtsback Meursing kreeg na de wedstrijd tegen SVBO. Ook een blessure van Dennis van der Heide, maakt dat trainer Martin Drent teruggrijpt op Slachter.

Het duel tegen Germanicus is een belangrijke, onderstreept Drent. “We kunnen een belangrijke stap naar handhaving zetten, maar dat roepen we eigenlijk iedere week”, lacht hij. GOMOS bekleedt nu de 9e plek en zou daarmee de nacompetitie voor degradatie nipt ontlopen. “Dat is ook ons doel.”

Germanicus mag niet worden onderschat, vindt Drent. In Coevorden ging zijn ploeg er namelijk met 3-2 af. “Om de een of andere reden lukt het uit nooit bij Germanicus”, verzucht Drent. “Maar thuis hebben we ze al eens verslagen. Dat biedt hoop.”

Wat ook hoop biedt, is de manier van spelen van GOMOS in 2023. In tegenstelling tot de eerste helft van het seizoen, speelt GOMOS vaak sterk. “We tikken vaak het niveau van vorig seizoen aan”, zegt Drent. “Dat zag je laatst tegen TVC (1-0 winst). We kunnen van iedereen winnen, maar helaas ook van iedereen verliezen. Dat heeft dan weer te maken met de vele persoonlijke fouten die we dit seizoen maken. Het zijn er veel meer dan vorig seizoen. Waar dat aan ligt? Geen idee.”

Toch is Drent stellig: “GOMOS blijft erin.” Daarmee zou de doelstelling van de Norgers gehaald zijn en kan Drent terugkijken op een fijne tijd. “Het waren vooral vier hele bijzondere jaren”, zegt hij. “Vorig jaar was natuurlijk top, met een heel goed seizoen waarin je derde wordt. Ik denk dat we thuis tegen Bemmel misschien wel de beste pot voetbal hebben laten zien in jaren bij deze club. Dat is iets om te koesteren.”

De selectie voor het treffen met Germanicus: Melvin Koning, Martijn Bosman, Gijs Baving, Roy Slachter, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Ivo Drenth, Jannes Siegers, Wouter Speelman, Tim Assman, Sven Pilon, Mathijs Buist, Guido Koolen, Wouter de Vries, Jeffrey Krul, Pepijn Schuurs, Jelle Smilda

KOM NA TIJD VOORAL OOK NAAR ONZE KANTINE VOOR EEN SPETTEREND FEEST MET ZANGER ANDRÉ DE KLEIN!