GOMOS heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Achilles 1894 met klein verschil verloren. In Assen was de hoofdklasser met 4-2 te sterk.

Om in het wedstrijdritme te blijven, afgelopen zondag werd opnieuw een competitiewedstrijd afgelast, speelde de ploeg van trainer Wim Bakering opnieuw een oefenwedstrijd. Dit keer tegen een team van een ander kaliber, namelijk Achilles 1894. De Assenaren staat momenteel op de zesde plaats in de Hoofdklasse A.

Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Ottens werd er afgetrapt op het kunstgrasveld in Assen. De thuisploeg startte met de bekende namen, met onder andere oud GOMOS-spelers Ids Hannema en Luuk Kuipers. Al snel werd duidelijk waarom Achilles 1894 twee klassen hoger speelt, ze lieten het balletje wel erg makkelijk rond gaan. In de 8e minuut viel dan ook de openingstreffer. Nadat Jeroen van der Horst, die dit keer centraal achterin stond, de bal mistastte scoorde David Modderman de 1-0. Even later moest Jeroen van der Horst het veld geblesseerd verlaten. Vlak daarvoor kreeg Achilles 1894 ook een tegenvaller te verwerken, want spits Matthijs Hensens raakte ook geblesseerd en liet zich vervangen. Waar Achilles 1894 voornamelijk de bal had kreeg GOMOS toch nog een grote kans voor rust. Uit een voorzet van Guido Koolen nam Jordi van Esch de bal op de slof. Zijn inzet ging maar rakelings over het doel. Aan de andere kant was het wel raak. Na een mistverstand met doelman Melvin Koning schoot Richard Meursing ongelukkig in eigen doel. Voor rust nog een grote kans voor GOMOS, maar de inzet van Jannes Siegers werd van de lijn gehaald.

GOMOS kwam na de rust goed uit de kleedkamer. In de 47e minuut was daar al de aansluitingstreffer. Jordi van Esch ging diep na een steekpass van invaller Daan Krause en wist nu wel te scoren, 2-1. Na een uur spelen zette Achilles 1894 de marge weer op 2. Na opnieuw een ongelukkig moment wist Ids Hannema van dichtbij de 3-1 te maken. De Norgers kwamen tijdens de tweede helft beter aan het voetballen en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Uit een voorzet van Ivo Drenth scoorde Jannes Siegers zelfs de 3-2, hierdoor werd het opnieuw een wedstrijd. Maar doelman Justin Oosterman, die het laatste kwartier onder de lat mocht staan, moest echter ook nog één keer vissen. En opnieuw een ongelukkige goal, want een vrije trap van Stan Haanstra werd door de Norger muur van richting veranderd. Hierdoor was de inval-doelman kansloos. In de slotfase kon GOMOS nog iets terug doen, maar A-junior Daan Krause was tot twee maal toe ongelukkig in de afronding.

GOMOS hoeft zich zeker niet te schamen voor de nederlaag. Trainer Bakering ging dan ook met een goed gevoel naar huis. Aanstaande zondag 25 maart speelt GOMOS de uitwedstrijd tegen GVAV-Rapiditas. De wedstrijd in Groningen begint om 14:00 uur.

Melvin Koning (Justin Oosterman/76), Jeffrey Krul, Jeroen van der Horst (Richard Meursing/29), Ramon Klok, Jan-Harm Siegers (Ronald Sloots/47), Jordi van Esch, Ricardo Smit (Daan Krause/35), Andre Bakering (Ricardo Smit/73), Guido Koolen (Jan-Harm Siegers/73), Ivo Drenth, Jannes Siegers.