GOMOS speelt aanstaande zondag 30 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Wim Bakering ontvangt Nieuw Buinen op het eigen Sportpark Schapendrift. Hieronder een voorbeschouwing op het duel in Norg (door Jasper Boer).

GOMOS maakte afgelopen zondag kennis met de eerste klasse. De Norgers kregen met SWZ Boso Sneek te maken met een sterke tegenstander en hadden niks te vertellen in Sneek, zeker na de rode kaart van Jeffrey Krul. Het werd uiteindelijk 5-1, maar de score had nog vele malen hoger kunnen uitpakken. Joris Adams maakte overigens in Sneek het allereerste doelpunt voor GOMOS ooit in de 1e klasse en deed dat op schitterende wijze. Er is zeker nog niets aan de hand, want SWZ Boso Sneek zal vrijwel zeker mee gaan doen om de titel in de 1e klasse F. GOMOS hoopt zondag meer tegenstand te kunnen bieden, dan komt Nieuw Buinen namelijk op bezoek in Norg. In verband met de Rodermarkt, waar ook veel Norgers naar toe gingen, werkte de selectie maandagavond al de eerste training van de week af. Trainer Bakering kan zondag geen beroep doen op Jeffrey Krul. De verdediger is na zijn twee gele kaarten in Sneek automatisch voor één wedstrijd geschorst. Ook Jeroen van der Horst zit in de lappenmand. De spits ging twee weken geleden met op het oog een zware knieblessure van het trainingsveld en wacht binnenkort een MRI-scan.

De tegenstander
Voetbalvereniging Nieuw Buinen mag betiteld worden als een zeer ervaren eerste klasser. De oranjehemden spelen sinds het seizoen 1997/1998 in de 1e klasse. Het maakte zelfs drie keer de overstap naar de Hoofdklasse waarvan de laatste keer in 2012. Het ging telkens na één seizoen weer mis. Maar dat Nieuw Buinen veel ervaring heeft op dit niveau is zeker duidelijk. Onder leiding van trainer Herman Scherpen werd afgelopen seizoen wel het slechtste seizoen ooit in de 1e klasse gedraaid. Het eindigde op de elfde plaatst en pas op de laatste speeldag werd de nacompetitie tegen degradatie ontlopen. En dat was maar goed ook, want Nieuw Buinen zit midden in een jubileumjaar. De club werd opgericht op 15 juli 1918 en bestaat sinds kort maar liefst 100 jaar.

Nieuw Buinen moet het tijdens het jubileumseizoen wel doen zonder twee gevaarlijke aanvallers. Roy Hooiveld stopte en Koen Hateboer vertrok naar PKC’83. Vooral het vertrek van Hateboer is een enorme aderlating voor de ploeg. Roy Feiken kwam over van Gieten en keerde afgelopen zomer terug op het oude nest. De 29-jarige linkspoot staat echter niet garant voor veel doelpunten. Wie wel een goaltjesdief is is Jeroen Buurke. Nieuw Buinen leek ook hem terug te halen, maar nog voor de start van de competitie was hij alweer vertrokken. De markante spits scoorde tijdens het seizoen 2013/2014 maar liefst 30 competitiedoelpunten voor Nieuw Buinen in de eerste klasse. Maar door zijn naam kan een streep. Wie wel definitief overkomt naar Nieuw Buinen is Jordy Oost. Door zijn vele doelpunten zorgde hij er afgelopen seizoen hoogst persoonlijk voor dat Musselkanaal opnieuw in de derde klasse te bewonderen is. Maar wel zonder Oost, die koos voor een vertrek naar Nieuw Buinen. Hij maakte afgelopen zondag zijn hoge verwachtingen waar met twee doelpunten tegen SC Stadspark. Waar broer Koen vertrok bleef Thijs Hateboer wel aan. Koen en Thijs komen uit een echte sportfamilie. Er is namelijk nog een Hateboer. Hans Hateboer is verreweg de bekendste. De rechtsback doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte in 2014 zijn debuut in de Eredivisie. Inmiddels speelt de middelste van de drie voor het Italiaanse Atalanta Bergamo en is hij international van het Nederlands Elftal. Thijs is de jongste en dus zondag te bewonderen op de Schapendrift. Ook hij speelde een aantal seizoenen in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij redde het niet en kwam via Be Quick 1887 JO19-1 terecht bij het eerste van Nieuw Buinen.

Thijs Hateboer: ” We hebben dit jaar een leuk voetballende ploeg die het goed kan gaan doen in deze competitie. Mits we niet te veel blessures en schorsingen gaan oplopen. Desondanks zie ik ons wel eindigen in de top zes. Maar eigenlijk is het vooraf niet te bepalen met vijf nieuwe teams. Ik voorspel voor aanstaande zondag veel spektakel, maar ik hoop wel dat wij na negentig minuten met de handen in de lucht staan”.


Foto: FC Kanaalstreek

De historie
GOMOS speelde nog nooit voor de competitie tegen Nieuw Buinen. Een aantal weken geleden kwam Nieuw Buinen echter wel naar de Schapendrift voor een oefenwedstrijd. De gasten kwamen toen op een 0-4 voorsprong, maar het werd uiteindelijk toch nog 4-4. Ook afgelopen zondag gaf Nieuw Buinen een voorsprong weg, maar door een late treffer won het alsnog met 3-2 van SC Stadspark.

De wedstrijd
GOMOS – Nieuw Buinen begint zondag op het vertrouwde tijdstip van 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jules Nelissen. Hij wordt geassisteerd door de heren Rick Lubben en Gerrit Smelt. De pupil van de week is Roan Hoffer uit GOMOS JO11-1. GOMOS MO13-1 is tijdens de rust van de wedstrijd aan de beurt voor de penaltybokaal. Afwezigen kunnen de wedstrijd volgen door middel van updates op ons Twitter-account (@vvGOMOS). Na afloop van de wedstrijd zal DJ Thundersteve de derde helft verzorgen in de kantine. Iedereen is hier uiteraard weer van harte welkom!

Bijzonderheden
Hendrik Koerts is sinds dit seizoen de nieuwe verzorger van GOMOS. Hij was jarenlang verzorger bij de tegenstander van zondag en is zelfs nog altijd woonachtig in Nieuw Buinen. Het gaat zeker weten een speciaal duel worden voor Hendrik, want zijn zoon Kevin is zeer betrokken bij Voetbalverening Nieuw Buinen. Hij is daar assistent-trainer van het eerste, trainer van het tweede en ook nog Hoofd Jeugdopleiding. Het zal de eerste keer worden dat vader en zoon tegenover elkaar staan op het voetbalveld.