In het verleden had iedere speler een spelerspas. Op deze pas stonden een aantal persoonsgegevens, het bondsnummer en een pasfoto. Deze pas werd gebruikt om te voorkomen dat er leden, of zelfs niet leden, voor een bepaalde wedstrijd konden worden opgesteld. Sinds afgelopen seizoen werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (MDWF). Een formulier waarin wekelijks alle wedstrijden worden ingevuld via de Wedstrijdzakenapp. Deze app bevat ook de digitale spelerspas.

Het is van belang dat alle spelers vanaf de leeftijdscategorie van “onder 13” en ouder, vóór 31 september aanstaande een correcte spelerspas-foto hebben. Daarom vragen wij iedere speler een pasfoto te mailen naar leden@gomos.nl of de voetbal app te downloaden via je app-store. Voor een handleiding en of uitleg kijk dan op www.sportlinkservices.freshdesk.com of knvb.nl/assist. Hier wordt beschreven hoe je de app kunt installeren en hier kun je eventueel vragen stellen.

Met de app kun je ook:
– programma, standen en uitslagen van jouw teams bekijken
– persoonlijke en teams statistieken bekijken
– teams van familie en vrienden volgen
– jezelf op de hoogte stellen van alle afgelastingen

Met de app is het mogelijk om telefoonnummers en eventuele adresgegevens te wijzigen c.q. aan te vullen. Dit zal dan direct worden verwerkt in de ledenadministratie. E-mailadressen, bankgegevens en naam kunnen alleen door de ledenadministratie worden gewijzigd. Tevens kun je in de app zelf aangeven wat door anderen bekeken kan worden.

Tot 1 oktober kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen / toevoegen via de Voelbal-app of de Wedstrijdzaken app. De foto hoeft geen officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goed gelijkende foto vindt, zonder zonnebril, petje of hoed. Het bestand moet JPG, GIF of PNG zijn. Om kwaliteit van de foto’s te behouden, is het advies te kiezen voor een foto die kleiner is dan twee megapixel (1600×1200). Ze worden in de app terug geschaald naar het formaat 800×600.

Voor jeugdleden onder 16 jaar geldt dat gegevens enkel door de ledenadministratie of door de ouders gewijzigd kunnen worden, mits er een actueel e-mail adres bij de ledenadministratie bekend is.

Alie Douwsma