Na een mooi gelijkspel in een leuke wedstrijd tegen Rolder Boys, wacht morgen pas de tweede competitiewedstrijd van 2024 voor GOMOS. Op het eigen sportpark is Helpman de tegenstander. 

Bij voorbaat kunnen we spreken van een historische wedstrijd, want het is voorlopig de laatste keer dat deze op zondag wordt gespeeld. De Groningers stoppen na dit seizoen moet prestatievoetbal op zondag en stappen over op de zaterdag. Veel spelers stoppen na dit seizoen en de jeugd lijkt volgens de club de voorkeur aan zaterdag te geven.

Helpman speelt nog wel om promotie en staat er goed voor. Met 26 punten uit 13 duels staat de ploeg tweede, acht plaatsen boven GOMOS. Omdat de Norgers koning gelijke spelen is (zes van de elf wedstrijd eindigde in een remise), vinden we de ploeg van trainer Bas Veldman terug in de middenmoot.

Genoeg op het spel 

Maar een blik op de tussenstand laat zien dat het ook zomaar anders kan zijn. De ploegen staan dicht bij elkaar en GOMOS heeft nog wat potjes tegoed. Mede omdat vorige week de uitwedstrijd tegen Sellingen werd afgelast vanwege de staat van het veld aldaar.

Op de achtergrond speelt bij GOMOS nog het aantrekken van trainer Bernd van Bolhuis. Hij keert terug bij de club waar hij in 2011 nog succesvol richting de tweede klasse promoveerde. Een goede bekende dus, die zeker zal hopen dat GOMOS volgend jaar nog tweede klasse speelt. Want mochten de Norgers onverhoopt zakken op de ranglijst, dan wacht een strijd in de nacompetitie.

Zover is het nog lang niet en een overwinning op Helpman kan een mooie opmaat zijn naar een goede tweede seizoenshelft. Er staat dus genoeg op het spel morgen.

GOMOS treedt aan met de volgende selectie:

Melvin Koning, Mathijs Buist, Richard Meursing, Roy Slachter, Martijn Bosman, Wouter Honebeek, Ramon Klok, Jorden Wegdam, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Juan Kemker, Ivo Drenth, Wouter Speelman, Tim Assman, Sven Pilon, Wouter de Vries, Robert Elsinga.