Woensdagavond vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats bij Voetbalvereniging GOMOS in Norg. Rond de veertig leden kwamen naar de kantine, waar het Geel/Zwarte Opkikkertje de grootste discussie van de avond werd.  Hieronder een kort verslag.

Voorzitter Albert Drenth verwelkomde iedereen om 20.00 uur en begon zijn verhaal natuurlijk met de prestaties van het eerste elftal. Nog nooit speelde GOMOS in de 1e klasse maar dat werd afgelopen seizoen voor het eerst werkelijkheid. Het vlaggenschip van GOMOS werd daardoor ook Sportploeg van het jaar van de gemeente Noordenveld. Ook noemde hij het overlijden van Maks Uilenberg, Klaas van der Wijk, Jaap Bosma en Trijn Slenema, zeer treurige momenten voor GOMOS.

Na de opening van de voorzitter kwam penningmeester Frank Pastoor aan het woord. Hij gaf de aanwezige leden een kijkje in de jaarcijfers. Net als het seizoen 2016/2017 is GOMOS er in geslaagd om ook het afgelopen seizoen af te sluiten met een positief saldo, mede omdat er veel meer omzet is gedraaid dan begroot. De derby’s van het afgelopen seizoen brachten veel geld in het laatje. Ook de vele succesvolle activiteiten spelen hier een rol in, zoals de Oliebollenactie en het FC Groningen Voetbalkamp. Pastoor noemde ook nog de extra inkomsten van het afgelopen seizoen, namelijk de Totoactie van Voetbal Inside en de Vriendenloterij. Vervolgens gaf voorzitter Albert Drenth aan dat er natuurlijk ook veel verbeterpunten zijn binnen de club. Het bestuur maakt zich onder andere zorgen om het aantal jeugdtrainers en gaat op korte termijn om tafel om te zorgen voor een structurele oplossing. Ook waren er leuke dingen om te vermelden, zoals het miniveldje wat is aangelegd en de nieuwe geluidsinstallatie bij het hoofdveld.

Na de pauze maakte het Bestuur bekend dat er een opvolger is gevonden voor Tyme Doedens, die jarenlang fungeerde als consul. Edwin Holst gaat met ingang van dit seizoen zijn taken overnemen. Even later volgde het grootste discussiepunt van de avond. Het Bestuur stelde voor om te stoppen met het clubblad, het Geel/Zwarte Opkikkertje. De redactie heeft aangegeven te stoppen en er wordt de laatste jaren weinig kopij aangeleverd. Het Bestuur kwam vervolgens met een aantal alternatieven, zoals een seizoengids en nog meer publiciteit op de website, Narrowcasting, Twitter, Facebook etc. De meningen onder de aanwezige leden waren verdeeld, iedereen zal het jammer vinden maar duidelijk is dat het wel bestaansrecht moet hebben, en dat is het op moment niet. Er is echter nog geen streep gezet door het clubblad, wordt vervolgd. Wel werd bekend dat het Informatiekrantje zo snel mogelijk wordt verspreid.

Vervolgens de bestuursverkiezingen. Bas van Bruchem was als enige bestuurslid aftreedbaar maar stelde zich weer herkiesbaar. De aanwezige leden gaven hiervoor toestemming, waardoor het Bestuur weer compleet is. De Algemene Ledenvergadering werd afgesloten met een aantal jubilarissen. Helaas was niet iedereen aanwezig in de kantine, maar wie er wel was kreeg uit handen van het Bestuur een leuk aandenken van de club. De anderen krijgen dit uiteraard op een later moment.

  • 25 jaar lid: Reint-Jan Auwema, Bert Brink, Sander Brink, Roelf Vos, Arend Mulder.
  • 40 jaar lid: Erik Baving, Sjacco Slenema.


Van links naar rechts: Edwin Blokzijl (secretaris), Bert Brink, Sander Brink, Reint-Jan Auwema, Albert Drenth (voorzitter)