In de voorjaarsvakantie werd er op donderdagmiddag een FIFA 16 toernooi georganiseerd bij GOMOS. De organisatie lag in handen van FIFAlive. De kantine aan de Schapendrift werd omgetoverd tot een echte game-arena. Maar liefst vijftig jeugdspelers namen het tegen elkaar op om uit te maken wie zich de beste digitale speler van GOMOS kon noemen. Het spel FIFA 16 is razend populair onder de jeugd en dat werd in Norg ook al snel duidelijk. Er werd fanatiek gespeeld op de PlayStation 4.

Iedere deelnemer kon van te voren een team uitkiezen. Zo werden Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid het vaakst gekozen. Maar ook PEC Zwolle, PSV en Leicester City waren van de partij. Leeftijd speelde geen rol, zo verloor een 17-jarige deelnemer van een 12-jarige deelnemer.

Uiteindelijk ging de grote finale tussen Jorn Venekamp en Bert Douwsma (ondanks een armbreuk). Na een spannende finale ging Jorn Venekamp uit GOMOS C1 met de hoofdprijs naar huis. De wedstrijd om de derde en vierde plaats ging tussen Joris Adams en Jorden Wegdam. Laatstgenoemde was net iets beter in het nemen van strafschoppen. Yoran Veninga versloeg Wouter Assman in de finale van de verliezersronde.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde middag. Foto’s van het FIFA 16 toernooi staan op onze Facebook-pagina.

 

IMG_6645          IMG_6759

IMG_6731          IMG_6681