Joris Adams verlaat GOMOS aan het eind van het seizoen voor FC Emmen. De middenvelder van GOMOS werd onlangs uitgenodigd voor een aantal proeftrainingen bij het oudste jeugdteam van FC Emmen, en met succes. De 17-jarige Adams, die ook als spits uit de voeten kan, gaat volgend seizoen spelen in FC Emmen onder-19.

Joris doorliep alle jeugdteams van GOMOS en in 2017 maakte hij op 15-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. Als invaller was hij destijds gelijk trefzeker. Hetzelfde deed hij een paar maanden later bij zijn basisdebuut. Bij aanvang van het seizoen 2017/2018 werd hij definitief doorgeschoven naar het eerste elftal, waar hij al snel een vaste basiskracht werd. Hij beleefde vervolgens een schitterend seizoen, waarin GOMOS kampioen werd en voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveerde naar de eerste klasse. Hij wist in het unieke seizoen acht keer het net te vinden, zo ook in de beslissende uitwedstrijd tegen SC Stadspark. Dit seizoen staat de teller op drie.

Joris Adams: “Ik vind het heel erg lastig om GOMOS na dit seizoen te verlaten, want ik ben hier opgegroeid. Vanaf mijn vijfde speel ik hier al. Maar dit is een kans die ik niet kan laten liggen. Ik ga 100 procent geven en zie wel waar het schip strandt. Maar natuurlijk eerst de volledige focus op dit seizoen met GOMOS”.

Voetbalvereniging GOMOS feliciteert Joris met deze prachtige uitdaging en wenst hem alvast heel veel succes bij FC Emmen.