Ivo Drenth maakte afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FVC zijn vijftigste treffer in het shirt van GOMOS 1. De website voetbalnoord.nl houdt via verschillende reporters al jarenlang bij wie de doelpunten maken van het eerste elftal. Voor elke 25 competitiedoelpunten krijgt een speler een ster achter zijn naam. Ivo heeft dus sinds afgelopen zondag twee sterren.

Debuut
Ivo Drenth maakte op 17 maart 2013 zijn debuut voor het eerste elftal van GOMOS. De toen 18-jarige middenvelder annex aanvaller stond onder leiding van trainer Ab Rutten in de basis tijdens de uitwedstrijd tegen FC Oldemarkt (3-2 verlies). Al snel werd hij een vaste waarde in het eerste team. Inmiddels is Ivo 25 jaar en is hij bezig aan zijn zevende volledige seizoen voor het vlaggenschip van GOMOS.

Eerste goal
Toch moest Drenth even wachten op zijn eerste doelpunt. Op 29 september 2013 scoorde hij dan ook direct drie keer. Met een hattrick schoot Drenth GOMOS destijds op eigen veld tegen Old Forward naar een 5-0 overwinning.

Geschiedenis
Uit de huidige selectie heeft alleen Guido Koolen ook twee sterren. De aanvoerder van GOMOS scoorde eind 2017 zijn vijftigste doelpunt. Door het doelpunt tegen FVC van afgelopen zondag heeft Drenth nu ook de 50 bereikt. Ivo scoorde het vaakst tegen Old Forward, Bakkeveen en GAVC, namelijk vier keer. Tegen Asser Boys vond hij drie keer het net. Tegen VAKO, Muntendam, Wacker, Smilde’94, VKW, FVC, Stanfries, LEO Loon, MKV’29 scoorde hij twee keer. Reint-Jan Auwema is nog altijd topscorer aller tijden van GOMOS. De middenvelder vond maar liefst 91 keer het net. Ivo staat momenteel op de zesde plaats. We moeten na alle waarschijnlijkheid even wachten totdat een volgende speler uit de huidige selectie van GOMOS een tweede ster achter zijn naam krijgt. Op gepaste afstand volgen namelijk Jannes Siegers (37 doelpunten), Ronald Sloots (29 doelpunten) en Roy Slachter (20 doelpunten).