Afgelopen dinsdag bereikte onze voetbalclub het droevige bericht dat Markus Rozenveld is overleden. De clubman werd 55 jaar.

Markus ‘Max’ Rozenveld was jarenlang een graag en veel geziene gast op ons sportpark. Hij werd geboren in Peest en hoewel hij dus altijd in de buurt van Norg heeft gewoond, volgde de stap naar VV GOMOS pas op 19-jarige leeftijd. Eenmaal in aanraking gekomen met de voetbalgekke familie Adams, was het logisch dat Markus zelf ook de kicksen onderbond.

Sinds 1 december 1987 was Markus lid van GOMOS. Hij begon laat met voetballen maar bereikte via de lagere elftallen toch GOMOS 1. Dat deed hij door hard te werken, karakter te tonen en door zijn altijd positieve instelling. Later voetbalde hij nog jaren in overige seniorenelftallen, waar hij als spits menig doelpunt meepikte. Ook op hogere leeftijd bleef hij ‘draven’ over de Norger voetbalvelden.

Als vrijwilliger stond Markus altijd klaar voor GOMOS. Hij was jeugdleider- en trainer, trainer bij de senioren en leider van GOMOS 1 en 2. Een vrijwilliger waar je altijd van op aan kon, al was het maar om materiaal en manschappen te leveren bij de jaarlijkse GOMOS-klusdag. Zijn tomeloze inzet maakte dat hij tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering op woensdag 8 november werd benoemd tot ‘Lid van Verdienste’. Hoewel Markus zelf niet in staat was erbij te zijn, heeft hij te kennen gegeven het een hele eer te vinden.

In Norg maakte Markus naam met hoveniersbedrijf Max’ Garden. Als er ergens een tuin werd aangepakt, kon je er donder op zeggen dat één van zijn bedrijfsauto’s erbij stond.

Een paar jaar geleden werd Markus ziek. Het maakte dat hij uiteindelijk zijn bedrijf verkocht, al bleef hij ook in die periode aan het werk. Ondertussen greep hij alle mogelijkheden aan om zijn ziekte de baas te blijven. Dat deed hij altijd vol goede moed, precies zoals we Markus kennen. Niet opgeven maar doorgaan. Niet de kop laten hangen maar juist naar het positieve kijken. Het heeft hem wat extra tijd gegeven, al hadden we hem nog veel meer tijd gegund.

Vanwege het grote verlies voor de club, zijn alle wedstrijden van seniorenteams dit weekend afgelast. Aanstaande maandag is er een mogelijkheid tot condoleren bij GOMOS. Vanaf 15:30 uur is eenieder welkom. Om 17:30 uur zal Markus het sportpark verlaten en vormen de aanwezigen een erehaag voor hem. Op dinsdag is zijn uitvaart in besloten kring.

GOMOS wenst familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte met dit enorme verlies. We gaan Markus om heel veel redenen ontzettend missen.