GOMOS maakt zich klaar voor een uniek voetbalseizoen. De geel/zwarte formatie uit Norg werd het afgelopen seizoen opnieuw kampioen en gaat als eerste ploeg uit de gemeente Noordenveld de 1e klasse in. Op de vooravond van de start van de competitie blikken wij vooruit met aanvoerder Guido Koolen (door Jasper Boer).

Guido Koolen gaat zijn tiende seizoen in als vaste selectiespeler. In 2007 maakte de toen nog 17-jarige Koolen zijn debuut in de hoofdmacht van zijn club GOMOS. Een seizoen later werd hij al een vast onderdeel van de eerste selectie. Koolen, inmiddels 28 lentes jong, heeft meer dan 250 competitiewedstrijden achter zijn naam. Daarmee is hij verreweg de meest ervaren speler uit de huidige selectie. Niet voor niets werd Koolen vorig seizoen genomineerd voor Sportman van het Jaar.

Door de promotie komt GOMOS tijdens het nieuwe seizoen voornamelijk nieuwe tegenstanders tegen. Alleen SC Stadspark is een bekende opponent. De Groningers eindigden vorig seizoen vlak achter GOMOS maar promoveerden even later wel via de nacompetitie. Met WVV, SVBO, vv Emmen, Bergum, Nieuw Buinen, WVV en FVC krijgen de Norgers te maken met sterke tegenstanders, die de laatste jaren een vaste rubriek zijn in de 1e klasse. En daar komen vv Heerenveen en SWZ Boso Sneek nog bij. Beide clubs degradeerden het afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse. En met SWZ Boso Sneek is gelijk de eerste tegenstander van GOMOS genoemd. De ploeg van trainer Wim Bakering gaat over twaalf dagen op bezoek in Sneek. Koolen: “Ik kijk enorm uit naar de start van de competitie, het mag van mij wel weer los gaan. We kunnen ons gelijk vast bijten in een goede tegenstander”.

De gretige Koolen laat weten dat het team fit is en ontzettend veel zin heeft in het nieuwe seizoen. Er is veel concurrentie, vooral op het middenveld en in de voorhoede heeft trainer Bakering meerdere keuzes. Robert Elsinga kwam over van Veenhuizen en Daan Krause is nu ook een vaste selectiespeler. Krause is net als Joris Adams een jonge middenvelder die overkomt van GOMOS JO19-1. En dat GOMOS veel concurrentie heeft weet Koolen alles van. De aanvoerder was tijdens de eerste bekerwedstrijd (1-2 overwinning op De Griffioen) nog erg belangrijk met twee treffers. Maar afgelopen zondag tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Assen moest hij genoegen nemen met een plek op de bank. Koolen kwam vlak na de rust als invaller het veld in, maar toen was de 5-0 eindstand al bereikt. Maar Koolen zit niet bij de pakken neer. “De nieuwelingen maken de selectie breder en concurrentie is altijd goed”.

Een doelstelling voor het nieuwe seizoen? “Dat is lastig, ik vind het persoonlijk niet belangrijk. We gaan elke week gewoon weer vechten voor de winst en dan gaan we zien hoever we komen. We hebben niks te verliezen”. Tenslotte verwacht Koolen dit seizoen veel van SWZ Boso Sneek en vv Emmen.

Koolen: GOMOS is een hechte club. Niet alleen de selectie..  maar de vele supporters en vrijwilligers maken de kracht van de club compleet. Ook zij hebben hun steentje bijgedragen in het succes van de afgelopen jaren.