De website voetbalnoord.nl houdt via verschillende reporters al jarenlang bij wie de doelpunten maken van het eerste elftal. Voor elke 25 competitiedoelpunten krijgt een speler een ster achter zijn naam. Guido Koolen, momenteel aanvoerder van GOMOS, staat op 49 competitietreffers. Hij is dus bijna toe aan zijn 50e competitie-doelpunt.

 

Het debuut
Tijdens het seizoen 2007/2008 maakte de toen nog 17-jarige Guido Koolen zijn debuut in het eerste elftal van GOMOS. Op 14 oktober tijdens GOMOS – VAKO kwam hij als invaller in het veld. De ploeg van trainer Jaap Bierling stond met 0-1 achter, maar mede door de invalbeurt van Guido won GOMOS met 2-1.

 

gomosvako27
Het debuut van Guido Koolen tegen VAKO.

 

Eerste goal
Op 13 december 2009 maakte Guido Koolen zijn eerste competitie-doelpunt. Tijdens de thuiswedstrijd tegen ZBC vond hij voor het eerst het net. GOMOS won met 4-2 en Guido nam de openingstreffer voor zijn rekening.

 

zbc08
Guido Koolen haalt uit en maakt zijn eerste doelpunt in het shirt van het eerste elftal.

 

Aanvoerder
Guido werd halverwege het seizoen 2015/2016 aanvoerder van GOMOS. Nadat doelman Rolf Brink aangaf aan het eind van het seizoen te stoppen nam Guido Koolen als meest ervaren speler de band over. In de laatste thuiswedstrijd tegen Oerterp scoorde Guido de 2-1 en maakte hiermee zijn 49e competitietreffer. Hij gaat dus op jacht naar zijn 50e goal.

 

img_9849
Guido Koolen wordt omhelst door zijn teamgenoten na zijn doelpunt tegen Oerterp.

 

Geschiedenis
De inmiddels 27-jarige Koolen speelde tot nu toe 205 competitiewedstrijden. Tegen LEO Loon scoorde hij het vaakst, namelijk 5 keer. Hij scoorde tegen 31 verschillende tegenstanders. Reint-Jan Auwema is nog altijd topscorer aller tijden van GOMOS. De middenvelder vond maar liefst 91 keer het net. Guido staat momenteel op de vierde plaats. Drie treffers achter Michiel Adams (52) en 33 doelpunten achter Erwin de Boer (82). Martin Bloem maakte in zijn voetballoopbaan 155 competitiedoelpunten. Daarvan 47 in het shirt van GOMOS. De overige doelpunten maakte hij namens ACV uit Assen. Na Guido is er nog een speler (actief in het shirt van GOMOS) met één ster. Ivo Drenth staat op 33 competitie-doelpunten. Daarna volgen Jannes Siegers (18 doelpunten) en Jeroen van der Horst (15 doelpunten).