Na een mooi gelijkspel in een leuke wedstrijd tegen Rolder Boys, wachtte vandaag pas de tweede competitiewedstrijd van 2024 voor GOMOS. Op het eigen sportpark was Helpman de tegenstander. Bij voorbaat kunnen we spreken van een historische wedstrijd, want het is voorlopig de laatste keer dat deze op zondag wordt gespeeld. De Groningers stoppen na dit seizoen moet prestatievoetbal op zondag en stappen over op de zaterdag. Een blik op de tussenstand laat zien dat de ploegen dicht bij elkaar staan, maar GOMOS heeft nog wat potjes tegoed. En dan naar de wedstrijd zelf, de regen zorgde op voorhand en gedurende de gehele wedstrijd voor een kleine smet, het was guur weer wat er ook voor zorgde dat er niet heel veel publiek was. Het publiek wat er wel stond werd de eerste helft ook niet echt vermaakt, er waren over en weer wel wat kleine kansen maar geen uitgespeelde. Daarmee werd de ruststand dan ook de beginstand, 0-0.

De tweede helft bood gelukkig meer spektakel, GOMOS begon met druk zetten en dat resulteerde in een paar leuke aanvallen, daar viel dan nog geen goal uit maar de spirit was er. Helpman kwam ook een paar keer gevaarlijk voor GOMOS-keeper Melvin Koning, maar hij hield stand in zijn doelgebied. In de 61ste minuut kon Wouter Speelman de 1-0 op zijn naam schrijven, uit een vrije trap legde hij de bal stil maar het schot volgend kwam recht in de handen van de keeper van Helpman. GOMOS bleef druk zetten, de tweede helft speelde zich ook bijna alleen af op de helft van Helpman. Scheidsrechter Vegter wuifde een overtreding op Wouter Speelman in de 67ste minuut nog weg, waardoor GOMOS geen penalty kreeg. Tim Assman (erin gekomen voor Jorden Wegdam) kopte na een perfecte voorzet van Wouter Honebeek de bal tegen de paal. En zo gingen we richting de laatste 10 minuten en leek het (weer) op een gelijkspel uit te lopen voor GOMOS, wat om nacompetitie te ontlopen niet bevorderlijk zou zijn. En bijna zou Helpman in de eindfase er nog met de winst vandoor gaan na geklungel achterin, maar GOMOS kwam goed weg. Trainer Bas Veldman besloot op het eind nog te wisselen en haalde Robert Elsinga en Wouter Speelman eruit (beiden niet helemaal fit) en bracht Richard Meursing en Sven Pilon erin. Konden zij het verschil maken? Ja, dit bleek een gouden wissel, want 5 minuten na de wissel gaf Sven Pilon een voorzet en Richard Meursing kopte daaruit de 1-0 binnen! Gezien het spelbeeld absoluut meer dan verdiend, het zou ook blijven bij de 1-0, GOMOS pakt 3 belangrijke punten tegen Helpman vandaag.

GOMOS-trainer Bas Veldman was dan ook erg blij na afloop, met een big smile: “deze hadden we nodig” De eerste helft had Helpman vaker de bal, zonder daarbij kansen te creëren en wij creëerden in de omschakeling geen kansen maar wel mogelijkheden. Bas was vooraf duidelijk naar de jongens, blijf geduldig, laat hun maar aan de bal, zolang wij de ruimtes maar steeds dichtlopen. Want Helpman maakt dit seizoen veel goals en beschikt over een paar goede spitsen. Dus de hoop was dat ze een beetje in onze val zouden lopen zegt de trainer, die nog wel gehoopt had dat GOMOS iets eerder zou scoren, die kansen waren er ook wel maar werden niet afgemaakt. De tweede helft hebben we op de slotfase na niks tegen gehad achterin, waarbij we voor het eerst dit seizoen ook de nul hielden. Al met al hebben we het goed gedaan, het plan was goed, de wissel pakte goed uit en dat Richard Meursing dan ook nog scoort is natuurlijk super! Weer eens winnen is voor de jongens natuurlijk ook weer een opsteker, want dat is weer een tijdje geleden besluit de blije trainer.