GOMOS heeft zondagmiddag het slotduel van de 1e klasse F gewonnen. De promovendus uit Norg wist met 1-4 te winnen van VKW en verzekerde zich van nacompetitie voor promotie naar de landelijke hoofdklasse.

De ploeg van trainer Wim Bakering begon goed aan de wedstrijd met gelijk druk naar voren. Het leverde in de eerste minuut gelijk een kans op voor Robert Elsinga, maar hij schoot in de handen van de keeper. Thuisploeg VKW was met name met de lange bal gevaarlijk. Maar het vizier van aanvoerder Anjo Willems stond niet op scherp. GOMOS kwam na een goede aanval in de 28e minuut op voorsprong. Uit een goede voorzet van Robert Elsinga kopte Joris Adams de 0-1 in de touwen. In de blessuretijd van de eerste helft kwam GOMOS zelfs op een 0-2 voorsprong. Ivo Drenth schoof de bal onder de goalie van VKW door. Een enorme opsteker voor GOMOS, dat door de andere tussenstanden moest winnen in Westerbork om zich te plaatsen voor het toetje.

VKW begon sterker in de tweede helft en maakte in de 59e minuut de aansluitingstreffer. Nu was Anjo Willems wel trefzeker, 2-1. Maar al snel werd het verschil weer twee. Invaller Jordi van Esch was attent en tikte bij de tweede paal de 1-3 binnen. VKW, dat al zeker was van de nacompetitie, vond het wel goed. Door een doelpunt van Robert Elsinga werd de eindstand zelfs 1-4.

Door de overwinning mag GOMOS zich opmaken voor de nacompetitie. Volgende week donderdag 30 mei, op Hemelvaartsdag, is VKW dan opnieuw de tegenstander. De aftrap in Westerbork is om 14.00 uur. Bij een overwinning plaatst GOMOS zich voor de tweede ronde, die op zondag 2 juni wordt gespeeld.