GOMOS is de competitie begonnen met een 3-2 zege op VAKO. Na een afwachtende openingsfase van beide kanten nam VAKO net na het halfuur de voorsprong. Na de rust kreeg de ploeg uit Vries de kans op de 0-2, maar een uithaal belande op de lat. In een uitbraak kreeg GOMOS de kans op de gelijkmaker. Nadat Ivo Drenth werd vastgehouden in het strafschopgebied ging de bal op de stip. Dezelfde Ivo Drenth benutte vervolgens feilloos de strafschop.GOMOS ging op zoek naar de voorsprong. Uit een corner van Auke Rozema werkte invaller Wesley Grevink de bal over de lijn. Na een uitstekende redding van keeper Rolf Brink zorgde Jannes Siegers voor de 3-1. In de slotfase liepen de gemoederen hoog op en kreeg Jeffrey Krul een rode kaart. In de blessuretijd scoorde VAKO nog de 3-2, maar was er vervolgens geen tijd meer voor de gelijkmaker. Een uitstekend begin voor de ploeg van Trainer Wim Bakering. “Een lekkere overwinning”, aldus de trainer.Eerder in de week plaatste GOMOS zich voor de volgende ronde van de beker. Na een late gelijkmaker was de 4-4 tegen Veendam 1894 genoeg voor GOMOS om door te bekeren.\