Zondag speelt GOMOS haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op Sportpark Schapendrift komt Sneek Wit Zwart (beter bekend als SWZ) op bezoek. Daarmee treffen de Norgers een bekende. In 2018 was SWZ de tegenstander toen GOMOS haar debuut in de eerste klasse maakte. Op het Friese kunstgras ging de ploeg van trainer Wim Bakering destijds met 5-1 onderuit.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en is GOMOS gewend aan het niveau van de eerste klasse. Dat uitte zich vorige week op het kunstgras van SC Stadspark, toen de geel-zwarten binnen een half uur met de Groningers afrekenden. Grote man was die middag Robert Elsinga, die nog voor rust een loepzuivere hattrick verzorgde.

Maar ook SWZ is goed begonnen aan de competitie. De ploeg die vooral op kunstgras vaak voor swingend spel zorgt, was WVV met 8-1 de baas. Korfbaluitslagen in de eerste klasse, GOMOS is gewaarschuwd.

Toch hoeft de ploeg van Martin Drent niet bang te zijn voor SWZ. Een halfjaar na de met 5-1 verloren debuutwedstrijd, won GOMOS in eigen huis van hetzelfde SWZ. Op een kletsnat Sportpark Schapendrift was het niemand minder dan Roy Slachter die met een zondagsschot voor de 1-0 tekende.

Het laatste treffen tussen GOMOS en SWZ leverde in Norg een waar spektakelstuk op. GOMOS leek lange tijd te gaan winnen, door doelpunten van Robert Elsinga en Jannes Siegers. Toch werd de voorsprong vlak voor tijd verspeeld en trok SWZ met 2-3 aan het langste eind.

Selectie: Melvin Koning, Richard Meursing, Jeffrey Krul, Ronald Sloots, Sven Pilon, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Guido Koolen, Robert Elsinga, Jannes Siegers, Edwin Rozenveld, Ivo Drenth, Maurice van der Velde, Gijs Baving, Roy Slachter.