Een in vorm verkerend GOMOS treft zondag GVAV-Rapiditas in eigen huis. Voor hoofdtrainer Martin Drent betekent het een weerzien met zijn oude club. 

In een vermakelijke wedstrijd trok GOMOS vorige week in Emmen de overwinning over de streep (3-4). In de eerste helft zag het er echter niet naar uit dat de ploeg van Martin Drent er met de volle buit vandoor zou gaan. Doelman Melvin Koning onderscheidde zich door een aantal fraaie reddingen te verrichten – en zorgde ervoor dat GOMOS in de wedstrijd bleef. De ploeg toonde aan veerkracht te hebben en won, mede dankzij een hattrick van Jannes Siegers, ook de tweede wedstrijd van het seizoen. “Qua punten hebben we een droomstart”, ziet ook trainer Martin Drent. “Maar het spel kan nog beter. Veel spelers zijn goed in vorm en er staat een goed team dat elke wedstrijd 100 procent geeft.”  

Tegenstander GVAV-Rapiditas verzamelde drie punten uit de eerste twee wedstrijden. In de uitwedstrijd met Germanicus werd er met 0-2 gewonnen, terwijl er vorige week in eigen huis werd verloren tegen WVV: 2-3.  

Drent vermoedt dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn: “Zowel tegen Dalfsen, als tegen VV Emmen waren het spannende wedstrijden. Dat verwacht ik ook tegen mijn oude club GVAV-Rapiditas.” 

Beide ploegen zaten voor het laatst in 2018 bij elkaar in de competitie. In de thuiswedstrijd won GOMOS destijds overtuigend met 3-0, mede door een goal van basisdebutant Joris Adams. De uitwedstrijd met de blauw-witten werd eveneens met 0-3 gewonnen.  

De 16-koppige selectie voor het treffen met de Groningers:  

Melvin Koning, Roy Slachter, Guido Koolen, Jannes Siegers, Jorden Wegdam, Martijn Bosman, Ivo Drenth, Jeffrey Krul, Edwin Rozenveld, Tim Assman, Jordi van Esch, Tom van Birgelen, Wouter de Vries, Mathijs Buist, Ricardo Smit en Richard Meursing.