Twee Drentse ploegen op een lentemiddag in Norg: dat moet toch een heerlijke wedstrijd worden? In november eindigde het treffen tussen GOMOS en Annen nog 1-1. De lentemiddag was fantastisch, de wedstrijd achteraf voor de Norgers een teleurstelling en daar leek het de eerste 30 minuten totaal niet op, Robert Elsinga zijn afstandsschot in de beginfase van de wedstrijd ging rakelings over en iets later had Edwin Rozenveld een mooie actie richting de achterlijn, zijn voorzet was perfect op maat maar bereikte vanwege tussenkomst van de keeper van Annen net niet het hoofd van Tim Assman. Annen was gewaarschuwd dat het zeker geen makkelijke middag zou worden aan de Schapendrift! GOMOS bleef druk zetten en de wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Annen. Annen kreeg ook wel wat kansen maar kon nog niet echt gevaarlijk worden, keeper Mathijs Buist hield het met zijn manschappen goed dicht achterin. Maar na die 30 minuten brak daar het moment aan wat de Norgers allemaal herkennen, GOMOS komt op achterstand en heeft het daarna te moeilijk om terug te komen in de wedstrijd. Totaal tegen de verhoudingen in kwam Annen uit een vrije trap en een geluk balletje op de 0-1 en met die stand zouden we ook gaan rusten. In de tweede helft kwam de ware aard van Annen naar boven, in de 47ste minuut viel de 0-2 en een paar minuten later ook de 0-3, GOMOS leek uitgeblust. Wouter Speelman kreeg nog wel een kans op de 1-3 maar zijn bal werd in de zestien door een speler van Annen corner getikt anders had die zeker gezeten. Bas Veldman besloot te wisselen en bracht Youri Flik en Ivo Drenth in de basis en wat Veldman wel eens vaker gelukt was leek nu een vervolg te krijgen, namelijk de wissel die het verschil zou kunnen maken. Youri Flik kopte namelijk na een corner de bal perfect in het doel, toch werd de goal afgekeurd vanwege een overtreding gezien op een speler van Annen door een ander. Maar in de 77ste minuut wederom een corner en wederom de kopbal van Youri Flik en nu zat ie wel, GOMOS op de 1-3. Wouter Speelman kreeg even later nog een kans om het gaten verder te dichten, maar hij liep zich vast in de zestien, Annen werd wat zenuwachtig van de herleving van GOMOS, maar het mocht uiteindelijk niet meer baten. GOMOS verloor de wedstrijd tegen Annen met 1-3.

Bas Veldman na afloop: het eerste half uur van de wedstrijd hebben wij de betere kansen gecreëerd, Annen had weinig kansen en kwamen via een gelukje op de 0-1. En ja in de beginfase van de tweede helft gaven wij de doelpunten veel te makkelijk weg. Wij moesten zorgen dat we in de wedstrijd bleven, want we hebben na de uitloop van Annen niet veel kansen meer gecreëerd, Annen doet dat gewoon goed. Bij de 1-3 kwam onze opleving te laat en met wissels moet het dan ook net goed vallen, toen wij scoorden zag je wel dat Annen de spelers naar achteren ging halen dus ze werden wel wat zenuwachtig maar ja dan moet je verder ook geluk hebben. Doordat we de doelpunten veel te makkelijk weggaven verlies je uiteindelijk de wedstrijd en hebben we er ook niet echt tot 90 minuten een wedstrijd van kunnen maken.