Voor het eerst in de geschiedenis gingen GOMOS en Oldeholtpade de strijd met elkaar aan, beide ploegen moesten winnen om in de subtop mee te blijven doen. In het koude Friesland betraden de gladiatoren het veld, GOMOS speelde met een rouwband en na een minuut stilte voor onze Markus ‘Max’ Rozenveld kon de wedstrijd beginnen. De eerste tien minuten was het best een leuke wedstrijd om te zien, voor de GOMOS-fans veranderde dat na de 13e minuut, de bal viel na een scrimmage voor de voeten van Oldeholtpade speler Emiel de Vries die de 1-0 binnenschoot. Hierna ging het spel wat over en weer zonder echt grote kansen voor beide ploegen. Maar waar Oldeholtpade achterin de boel goed dicht hield liet GOMOS juist te veel gaten vallen waar Oldeholtpade op loerde. Het was Melvin Koning die nog op een bepaald moment knap de 2-0 voorkwam en zijn ploeg staande hield. Maar vlak voor het einde van de eerste helft braken de Friezen weer door de verdediging van GOMOS en wederom was het Emiel de Vries die een kans benutte en Oldeholtpade op de 2-0 zette, dat was ook gelijk de ruststand.

GOMOS moest in de Friese vrieskou van de tweede helft stevig aan de bak en de achternaam de Vries zou wederom het verschil maken. Eerst was het Wouter Speelman die namens GOMOS in de 80e minuut door de verdediging van Oldeholtpade brak en met een mooi afstandsschot de keeper van Oldeholtpade kansloos liet, GOMOS op de 2-1. De spirit kwam even weer terug bij de geel-zwarten, maar in plaats van dat het hierna een wat leukere en vooral meer open wedstrijd zou worden kreeg GOMOS een minuut na de treffer van Wouter de Vries het alweer zwaar te verduren, Syas Verhoef schoot na een afketsende bal van Marius de Vries de 3-1 binnen voor Oldeholtpade. GOMOS-trainer Bas Veldman besloot te wisselen, Jordi Van Esch en Richard Meursing gingen eruit en Juan Kemker en Gijs Baving kwamen erin. Maar Oldeholtpade liet ook na deze wissels geen spaan heel van de verdediging van GOMOS, Mark de Vries tikte even later simpel de bal binnen en de 4-1 verscheen op het scorebord. En om de vernedering nog groter te maken viel in de 90e minuut zelfs nog de 5-1, invaller Wouter de Vries van Oldeholtpade schoot de bal door de benen van Melvin Koning. En daar zou het voor GOMOS blij blijven, het de Vries “spook” achterlatend zochten de GOMOS spelers de warme douche op om daarna op de terugweg naar Norg nog eens na te praten over deze middag.

GOMOS-trainer Bas Veldman gooide er na afloop in de bestuurskamer nog een Veldmaniaanse quote uit: “als we zo blijven voetballen gaan we nooit meer een wedstrijd winnen”. Een terechte conclusie na een wedstrijd om maar snel te vergeten. Zondag wacht Valthermond aan de Schapendrift, dan maar de 3 punten behouden.