Martin Drent had vast niet voorzien dat juist zijn oude club GVAV-Rapiditas (waar hij tot zijn 20e speelde) vandaag de droomstart van GOMOS zou onderbreken en de trainer met 0 punten zou achterlaten. Toch is dat de eindconclusie van GOMOS-GVAV-Rapiditas deze zondagmiddag aan de Schapendrift te Norg. Dat GVAV er zin in had bleek wel want vanaf de eerste minuut want de ploeg trok fel van leer en was vaak te vinden op de helft van GOMOS. In de 5e minuut resulteerde dat in het eerste afstandsschot die de keeper van GOMOS vrij simpel kon pakken, maar GVAV bleef jagen dat resulteerde er ook in dat GVAV achterin een fout maakte en GOMOS op een 1-0 voorsprong bracht door een eigen goal van Roald van Geffen. Het eerste half uur bleef GOMOS dreigend, maar de mannen van GVAV kregen ook een aantal mooie kansen en in de 33e minuut verzilverde Jordi Paapst er eentje van en schoot GVAV weer naast de Norgers, 1-1. GOMOS had vlak na deze goal 2 kansen om verder uit te lopen, maar zowel Jannes Siegers als in de rebound Edwin Rozenveld kwamen niet tot scoren. GVAV besloot om vlak voor rust in de 41e minuut GOMOS de mentale tik te geven en schoot via Ricardo Postema de 1-2 binnen.

En ook na de rust kreeg GOMOS het zwaar te verduren, in de 46e minuut wist Jordi Paapst weer te scoren hij bracht de stand op 1-3. In de minuten daarop kreeg GOMOS nog wel een paar mooie uitgespeelde kansen, waaronder een afstandsschot van Jorden Wegdam en een mooie aanval via Ivo Drenth waarop Edwin Rozenveld de kans kreeg om te scoren maar deze bal ging over. GOMOS was niet snel genoeg in de omschakelingen en GVAV bleef continue gevaarlijk. Martin Drent besloot daarop om een aantal wissels toe te passen, Guido Koolen ging eruit voor Wouter de Vries en even later ging Jorden Wegdam eruit voor Jeffrey Krul. Jannes Siegers kreeg een paar minuten later nog een kans om iets aan de stand te doen maar de keeper van GVAV voorkwam. Martin paste een kwartier voor tijd nog een dubbele wissel toe, Ivo Drenth en Richard Meursing verlieten het veld en Tom van Birgelen en Ricardo Smit mochten nog proberen om er iets uit te halen deze zondagmiddag, maar uiteindelijk zouden zij het tij ook niet keren voor GOMOS. GVAV nam de 3 punten geheel verdiend mee naar huis en liet GOMOS de wonden likken.

Trainer Martin Drent van GOMOS na afloop van de verloren wedstrijd:

Ik vond dat we de eerste helft heel voorzichtig waren, daarnaast hebben we zeker het eerste half uur ook weer weinig weggegeven, waren we dreigend en stonden we wel goed te voetballen. De eerste helft konden we zelfs nog de 2-1 maken (2 schoten achter elkaar) die er natuurlijk ook gewoon in moesten. En ja de tweede helft nemen we dan heel veel risico, we zijn geëindigd met 5 spitsen, Maar goed, we kunnen hoog of laag springen GVAV was voetballend vandaag gewoon beter, we hebben op het eerste half uur na heel weinig grip gehad op de wedstrijd en dan is dit ook een verdiende nederlaag aldus de trainer. GOMOS heeft niet de passie getoond die we normaal wel hebben. We verloren veel onderlinge duels en je mag ook wel concluderen dat we ook niet altijd goed stonden. Want ondanks dat we ons wel hebben aangepast aan hun (4-4-2) speelwijze, hadden we op het middelveld moeite met hun speelwijze, je ziet dat hun spitsen heel ver uit elkaar staan en hun buitenste middenvelders ook heel veel in beweging zijn en diepte creëren en dat was ontzettend moeilijk voor ons vandaag. GVAV heeft het goed gedaan vandaag zegt Martin, wij hadden vandaag niet de grootste vorm en ook niet de vorm van de eerste 2 wedstrijden. En als je een wedstrijd verliest waarvan je denkt we hadden kunnen winnen dan vind ik het erg, maar dit is gewoon een terechte winnaar aldus de trainer van GOMOS.