De droomstart waar Martin Drent vooraf op hoopte bij winst tegen GRC werd vandaag helaas niet waargemaakt, in een wedstrijd vol gele kaarten en penalty’s bleef Gomos met nul punten achter in Norg. Hoewel Gomos lekker aan de wedstrijd begon en in de eerste 20 minuten ook wel een paar kansen creëerde (kopbal Jannes Siegers naast, schot van Jorden Wegdam over) rook GRC ook de mogelijkheden. De eerste echte kans voor GRC werd in de 21e minuut afgekeurd vanwege buitenspel. GRC bleef jagen en dat resulteerde in de 28e minuut ook in de 0-1 als GRC-speler Erwin Alt scoort. Jannes Siegers kreeg in de 29e minuut de eerste gele kaart voor Gomos, GRC bleef druk zetten en was op zoek naar de 0-2. Beide teams leken met 0-1 de rust in te gaan, toch legde scheidsrechter Van Veen op slag van rust de bal nog op de stip voor GRC en deze kans werd wederom benut door Erwin Alt waardoor Gomos een mentale tik kreeg en met een 0-2 achterstand de rust in ging.

Martin Drent begon aan de tweede helft met dezelfde spelers en deze hadden de zware klus om de 3 punten in Norg te houden. Gomos kreeg nog wel wat leuke kansen, waaronder in de 48e minuut als Jorden Wegdam uit een corner in de handen van de keeper van GRC kopt. Maar in de tussenliggende periodes kon Gomos niet genoeg brengen, toch is er dan in de 54e minuut even weer wat hoop als de keeper van GRC (Rutger van den Berg) Tim Assman hindert en de scheidsrechter besluit de bal op de stip te leggen, waarnaar Jannes Siegers de 1-2 mag binnenschieten, zou het Gomos dan toch lukken en komen ze terug na een achterstand? Martin kiest in de 66e minuut voor een dubbele wissel aan de kant van Gomos, Ricardo Smit en Edwin Rozenveld gaan eruit, Wouter de Vries en Wouter Speelman komen erin. Maar de wissels brengen nog niet een ommekeer in de wedstrijd, in de 73e minuut krijgt Jeffrey Krul nog wel een mooie kans maar hij kopt in de handen van de keeper van GRC. Wouter Speelman pakt in de 76e minuut geel voor natrappen en een minuut later loopt GRC via Jur Wardenier verder uit en komt op 1-3. Martin past hierna nog een dubbele wissel toe, Jeffrey Krul en Richard Meursing (vanwege een blessure) gaan eruit en Roy Slachter en Tom van Birgelen komen erin. Maar ook deze spelers kunnen het tij niet keren en in de 80e minuut komt GRC zelfs nog op de 1-4. Guido Koolen krijgt vlak voor het einde nog een gele kaart en dan zit de speeltijd er officieel op, maar mag Jannes Siegers de pijn voor Gomos nog een klein beetje verzachten als de scheidsrechter in de 90e minuut na een overtreding de bal nog op de stip legt voor Gomos. Siegers schiet hem bedeesd in de hoek en bepaald de eindstand op 2-4, (Siegers zijn 7e doelpunt alweer deze competitie). GRC neemt de drie punten mee naar Groningen en Gomos moet zich mentaal en fysiek klaarstomen voor volgende week als men gaat afreizen naar koploper TFC ’28.

Martin Drent na afloop van de verloren wedstrijd: Tja, dit is gewoon balen, je wil de aansluiting houden met boven, volgende week heb je de topper tegen TFC maar de conclusie na vandaag is dat je gewoon terecht verliest. We speelden een moeilijke pot, er werd niet goed gespeeld. Als ik Martin vraag waar hij denkt dat het aan ligt weet hij dat niet, we hebben goed getraind, we waren redelijk compleet (Ivo Drent was er als enige niet bij) maar desondanks hadden we het vandaag gewoon niet aldus de trainer. GRC was veel dreigender, het laatste half uur gooiden we de boel open, waardoor GRC veel kansen kreeg die ze ook nog niet eens allemaal afmaakten. En ook de scheidsrechter had een ongelukkige en dat zorgde voor beide kanten voor onrust. Maar los van die zaken hadden we gewoon onze dag niet. Hopelijk volgende week wel geef ik hem nog mee, ja volgende week moet het, tegen denk ik beste ploeg van de competitie TFC, dan moet je veel scherper zijn besluit de trainer.