GOMOS had vandaag een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Germanicus, bij winst zou dit voor GOMOS een uitgelezen kans om verder uit de gevarenzone te klimmen. In het duel met de club uit Coevorden keerde routinier Roy Slachter terug in de selectie.

Martin Drent vooraf: “Het duel tegen Germanicus is een belangrijke, we kunnen een belangrijke stap naar handhaving zetten, maar dat roepen we eigenlijk iedere week”, lacht hij. GOMOS bekleedt nu de 9e plek en zou daarmee de nacompetitie voor degradatie nipt ontlopen. “Dat is ook ons doel.” Germanicus mag niet worden onderschat, vindt Drent. In Coevorden ging zijn ploeg er namelijk met 3-2 af. “Om de een of andere reden lukt het uit nooit bij Germanicus”, verzucht Drent. “Maar thuis hebben we ze al eens verslagen. Dat biedt hoop.”

En dan naar de wedstrijd van vandaag, beide ploegen traden aan in een heerlijk zonnetje op de Schapendrift, Germanicus kreeg na een kwartiertje spelen al een paar kansen, GOMOS werd in de 20ste minuut pas gevaarlijk, maar de kopbal van Tim Assman belande in de handen van de keeper van Germanicus. GOMOS kreeg in de eerste helft niet veel kansen, het was een middelmatig GOMOS en de paar uitgespeelde kansen werden niet goed afgemaakt. Vlak voor rust kwam de spits van Germanicus nog oog in oog te staan met Melvin Koning maar dankzij zijn redding gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

De tweede helft was vooral de helft van veel kaarten (6 x geel) en onnodig oponthoud, in de 54ste minuut kreeg Wouter Speelman na de voorzet van Ivo Drenth een uitgelezen kans maar zijn schot ging over. Germanicus kreeg even later ook de kans op de openingstreffer, alleen dit schot ging rakelings naast. Martin Drent besloot in de 58ste minuut Wouter Speelman te vervangen door Guido Koolen. De wedstrijd werd na een tijdje ook wat onsportiever en af en toe liepen de gemoederen op, twee van de zes gele kaarten van vanmiddag waren voor Jordi van Esch en Germanicus speler Devon Smit, dit na een opstootje. Jelle Smilda kwam er in de tweede helft nog in voor Tim Assman. Germanicus kreeg in de 68ste minuut nog een kans, het schot uit deze mooie aanval ging net over maar de ploeg uit Coevorden bleef gevaarlijk en liet aan het einde van de wedstrijd ook het betere spel zien. In de 80ste minuut werd een vermeende handsbal in het strafschopgebied van Germanicus weggewuifd en uit de counter kwam Germanicus bijna op voorsprong, maar de ploeg moest het doen met een (onterechte) corner, onterecht omdat niemand van GOMOS de bal nog had aangeraakt. En juist uit die corner kwam Germanicus via Erwin Moddejongen op de 0-1. Melving Koning ontving nog een gele kaart vanwege protesteren maar de 0-1 bleef staan. Vlak voor het einde leek GOMOS gelijk te maken, een voorzet van Jannes Siegers kwam via de keeper op de lat terecht, maar ook uit de scrimmage daarna kregen Slachter en Drenth de bal niet achter de lijn. En dat waren de laatste stuiptrekkingen van deze wedstrijd, GOMOS verliest met 0-1 van Germanicus.

GOMOS-trainer Martin Drenth na afloop:” dure puntjes, GOMOS had vandaag een mindere dag.” Germanicus was zeker de eerste helft beter, al missen ze dan nog wel een grote kans (alleen uitkomend voor Melvin) maar we hebben zelf ook weinig kansen gecreëerd in de eerste helft. De tweede helft vond Martin wel dat GOMOS steeds beter en gevaarlijker werd, alleen verliezen we de wedstrijd vandaag door de scheidsrechter. Martin verteld dat hij normaal na afloop van een wedstrijd de scheidsrechter altijd de hand schudt, maar dat hij dat vandaag niet kon opbrengen. Dat heb ik hem ook gezegd, want hij geeft ons in een situatie het nadeel (handsbal in het strafschopgebied) wat zeer onterecht was en waar vervolgens dan ook de goal van Germanicus uit voortkomt. Conclusie van vanmiddag, de eerste helft niet goed genoeg, de tweede helft was iets beter maar te veel zoekende.