GOMOS reisde zaterdagmiddag 2 september af naar PKC’83 om voor de start van het seizoen een mooi visiekaartje te kunnen afgeven.

Natuurlijk was vooraf al duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De Hoogkerkers komen dit seizoen uit in de eerste klasse zaterdag. Veldman sprak vooraf al van een goede tegenstander, die waarschijnlijk meer aan de bal zal zijn dan GOMOS.

Toch stond deze zaterdagmiddag in de 4e minuut al de 0-1 op het scorebord, Edwin Rozenveld zijn voorzet bereikte het hoofd van Tim Assman die de bal achter de PKC-doelman kopte, GOMOS op voorsprong! Vlak daarna leek GOMOS zelfs op de 0-2 te komen, wederom dankzij een mooie voorzet van Edwin, toch konden zowel Robert Elsinga als Jannes Siegers hem in de rebound niet verzilveren. Gaandeweg de wedstrijd kreeg ook PKC wat meer kansen, een afstandsschot ging net over en iets later kwam een hakbal op de lat, GOMOS kwam goed weg. Robert Elsinga kreeg na een half uurtje spelen de kans op de 0-2, zijn schot ging een metertje naast. En zodoende bleef het 0-1 en gingen we rusten in Groningen. De tweede helft zou wederom bestaan uit kansen voor beide ploegen, Edwin Rozenveld zette in de 57ste minuut Robert Elsinga vrij voor de keeper maar helaas kreeg Elsinga de bal niet goed mee, even later maakte Martijn Bosman een aanval van PKC onschadelijk. Daarna ging het qua kansen over en weer, PKC kwam dicht in de buurt van een goal, maar ook GOMOS creëerde gevaarlijke momenten. Toch was het PKC wat de kansen uiteindelijk ook ging benutten, in 78ste minuut kwamen ze op 1-1 en 3 minuten later viel ook al de 2-1. En ondanks pogingen van o.a Martijn Bosman, Ivo Drenth om dankzij hun momenten terug te komen viel de goal niet, PKC maakte in de laatste minuut zelfs nog de 3-1. Dat was dan ook de eindstand van deze bekerwedstrijd.

Bas Veldman na afloop van de wedstrijd: Wat ik ook al in de kleedkamer tegen de jongens zei, het gaat niet zozeer om het resultaat vandaag, we willen beter worden in de competitie. En natuurlijk wil je als je een wedstrijd speelt deze ook winnen, dat is jammer dat dat dan niet lukt, op een bepaald moment ging PKC anders spelen waardoor wij het wat moeilijker kregen. Dat is dan ook het leerproces voor ons, leren om meer tegenzetten te kunnen doen. Maar in het geheel is Bas tevreden hoe GOMOS hier vandaag de wedstrijd speelde. Vooraf had ik gezegd we willen spelen met veel energie, veel diepgang, dat is gelukt. Qua verdedigen stonden we vandaag wat lager op het veld, maar ondanks dat spatte de energie er wel vanaf en vanuit daar kregen we ook weer een aantal kansen. Zouden we de 0-2 hebben gemaakt, dan was het weer een hele andere wedstrijd geworden. Bas besluit met, ik ben over het algemeen tevreden met hoe we gespeeld hebben, alleen jammer van het resultaat.