GOMOS heeft donderdagavond in Ureterp met 4-2 verloren van Oerterp. De ploeg van trainer Wim Bakering kon bij winst de koppositie overnemen van SC Stadspark, maar het liep anders.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Oerterp, maar doelman Melvin Koning bracht redding met de voeten. Even later was het wel raak. De aanvoerder van Oerterp zette de thuisploeg in de 10e minuut op voorsprong, na een prachtig schot in de kruising. De Friezen staken veel energie in de duel en probeerde GOMOS uit de wedstrijd te krijgen. Met name door irritant gedrag bij vrije trappen van GOMOS (bal vasthouden of wegtrappen). De scheidsrechter liet het allemaal doorgaan en dit koste aanvoerder Guido Koolen een gele kaart. GOMOS kwam in de 18e minuut echter wel langszij. Jeroen van der Horst zag de Friese doelman ver uit zijn doel staan en schoot ongeveer van 30 meter prachtig binnen. Door deze gelijkmaker zochten beide teams de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

Ook in de tweede helft ging Oerterp onder andere verder met het maken van kleine overtredingen. De Norgers konden nog nauwelijks gevaar stichten voor het doel van Oerterp. In de 68e minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong. GOMOS ging wisselen, maar even later maakte Oerterp zelfs de 3-1, na laconiek uitverdedigen van Ramon Klok. De wedstrijd leek gespeeld, maar Jordi van Esch zorgde van dichtbij voor de aansluitingstreffer, 3-2. Invaller Youri Visser had even later de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij faalde in de afronding. GOMOS eindigde de wedstrijd met tien man. Guido Koolen kreeg zijn tweede gele kaart en moest met rood vertrekken. In extremis maakten de Friezen nog de 4-2.

Door het verlies blijft de achterstand op koploper SC Stadspark één punt. Met nog zes wedstrijden te spelen gaat het enorm spannend worden in de 2e klasse K. Aanstaande zondag 29 april speelt GOMOS de uitwedstrijd tegen laagvlieger MKV’29. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 14.00 uur.

Opstelling: Melvin Koning; Richard Meursing, Ronald Sloots, Jeffrey Krul (Jan-Harm Siegers/69), Ramon Klok, Guido Koolen; Roy Slachter, Jordi van Esch, Ivo Drenth; Jannes Siegers (Youri Visser/85), Jeroen van der Horst (Ricardo Smit/69).