Woensdag 3 juli 2024 gaat bij Voetbalvereniging GOMOS de boeken in als een schitterende dag. Het vlaggenschip mocht onder toeziend oog van maar liefst 2500 toeschouwers het opnemen tegen FC Groningen. Ondanks de (verwachte) ruime nederlaag werd het een groot succes!

In Norg werd er al wekenlang uitgekeken naar de komst van de kersverse eredivisionist. FC Groningen speelde in het verleden al vaker een wedstrijd op de Schapendrift, maar nog nooit tegen GOMOS zelf. Met dank aan een leger aan vrijwilligers (meer dan 100) werd het een groot succes. Waar het sportpark vanaf 17.30 uur volstroomde met GOMOS en FC Groningen-aanhangers werden de sponsoren ontvangen in een speciale VIP-tent. Daar kwamen Bernd van Bolhuis en Dick Lukkien, trainers van beide ploegen, nog even langs voor een korte voorbeschouwing op de wedstrijd. Ook Martin Drent, oud-trainer van GOMOS, kwam nog aan het woord.

Om 19.30 uur was het dan eindelijk zover. De wedstrijd op de schitterende grasmat ging van start. Voor de Trots van het Noorden was het de eerste wedstrijd in de voorbereiding. Trainer Dick Lukkien moest aankopen Etienne Vaassen en Thijs Oosting nog missen, net als de geblesseerde Romano Postema en Jorg Schreuders. Het was even schrikken voor de GOMOS-aanhang toen er na 5 minuten spelen al 0-2 op het scorebord stond, maar het viel alleszins mee. Na de 0-3 in de 16e minuut viel de 0-4 en 0-5 pas vlak voor de rust. Waar GOMOS een drietal wissels kon doen, verscheen FC Groningen in de tweede helft met een volledig nieuw elftal, met onder andere aankoop Brynjolfur Willumsson. Ook in het tweede bedrijf wisten de Groningers al snel weer te scoren. Maar mede dankzij een aantal schitterende reddingen van doelman Melvin Koning bleef het lang hierbij. Aan de andere kant kon GOMOS niet gevaarlijk worden en kreeg het helaas geen kansen op een eretreffer. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd scoorde FC Groningen nog drie keer, waardoor het bij 0-9 bleef. Dat GOMOS als tweede klasser het onder de dubbele cijfers hield, mag als een zeer knappe prestatie worden betiteld. Na afloop van de wedstrijd mocht iedereen het veld op voor foto’s en handtekeningen.

Het bestuur van GOMOS kijkt terug op een zeer geslaagde dag en wil alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor een historische wedstrijd!