De voetballers van GOMOS zijn zaterdagavond op het Sportgala Noordenveld verkozen tot Sportploeg van het jaar. Het eerste elftal van GOMOS kreeg in De Pompstee in Roden niet de meeste publieksstemmen maar werd door de onafhankelijke jury alsnog onthuld als winnaar.

Naast GOMOS waren ook de voetballers en voetbaldames van Nieuw Roden, KV Noordenveld, het herenteam van REO Roden en MHC Roden 2 genomineerd. De dames van MHC Roden kregen de meeste stemmen van het publiek, maar door de mening van de jury belandden zij niet in de top drie.

Onder leiding van trainer Wim Bakering werd GOMOS de eerste kampioen van Drenthe. Ook tijdens het huidige seizoen doen de Norgers mee om de bovenste plaatsen. In 2017 werden er maar twee competitiewedstrijden verloren. Aanvoerder Guido Koolen, die eerder op de avond niet werd verkozen tot Sportman van het jaar, nam de prijs (een cheque van 250 euro) in ontvangst. Vervolgens gingen de aanwezige spelers op de foto. Ook is GOMOS als regionale winnaar genomineerd voor het Sportgala Drenthe, dat op maandag 12 maart wordt gehouden in theater de Tamboer in Hoogeveen. Stemmen kan van 23 tot 25 februari op http://www.sportgaladrenthe.nl.