GOMOS neemt het morgen op in en tegen Winsum. Op het Geert Reinders Sportpark dient de ploeg van Martin Drent zich te revancheren na de 2-3 nederlaag tegen NEC Delfzijl. Dat het geen eenvoudige klus zal zijn om de zaterdag eerste klasser opzij te zetten, moge duidelijk zijn.

Winsum dus. Het mooiste dorp van Nederland, als we de jaarlijkse ANWB-verkiezing moeten geloven tenminste. In ieder geval zorgde de titel ‘Het mooiste dorp van Nederland’ voor een extra stroom aan toeristen naar het dorp. De oplettende toerist had dan direct een bezoekje kunnen brengen aan het gloednieuwe sportpark, wat sinds dit seizoen in gebruik wordt genomen. De spiksplinternieuwe accommodatie trekt zeker de aandacht en de eerste selectie van GOMOS hoeft niet bang te zijn voor oude of vervallen kleedkamers. GOMOS is zaterdag overigens zeker niet de enige bezoekende club. In totaal staan er liefst 21 (!) thuiswedstrijden op het programma, waarvan het treffen tussen Winsum 1 en GOMOS 1 de afsluiting zal vormen.

De Norgers kunnen in ieder geval een geduchte tegenstander verwachten. De fusieclub (ontstaan uit zaterdagvereniging Viboa en zondagvereniging Hunsingo) speelt in de eerste klasse zaterdag. Daarin gooit het nu al vier jaar achter elkaar hoge ogen, waardoor de Winsumers als favoriet mogen worden bestempeld. Bovendien won Winsum de eerste bekerwedstrijd van Gruno.

De mannen van Martin Drent begonnen minder. Ondanks dat GOMOS twee keer op voorsprong kwam, ging de ploeg uit Delfzijl er uiteindelijk met een 2-3 overwinning vandoor. Omdat alleen de nummer 1 (en in sommige gevallen de nummer 2) van de poule doorgaat, is het er op of er onder voor GOMOS. Willen de geel-zwarten nog door in de beker, dan moet het sterke Winsum worden geklopt. Ga er maar aan staan.

Maar de mannen gaan er aan staan en doen dat met de volgende namen in de selectie: Melvin Koning, Guido Koolen, Jannes Siegers, Roy Slachter, Richard Meursing, Maurice van der Velde, Jeffrey Krul, Jorid van Esch, Ronald Sloots, Robert Elsinga, Thomas Verra, Edwin Rozenveld, Sven Pilon, Jan-Harm Siegers, Ivo Drenth, Ricardo Smit, Gijs Baving.

You Winsum, you lose some: hoe het ook zij, de aftrap is morgen om 17:00 uur aan de Schilligeham 1A te Winsum. U bent – onder de geldende RIVM-richtlijnen en regels – van harte welkom om GOMOS aan te moedigen.