GOMOS heeft zich maandagavond helaas niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Leekster Voetbalgala. De ploeg van trainer Martin Drent eindigde na een slechte start op de vierde plaats in poule J.

Doordat GOMOS dit seizoen naast het Leekster Voetbalgala ook meedoet aan het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kregen in Leek andere spelers de kans. GOMOS kreeg daarnaast ook te maken met sterke tegenstanders. GOMOS ging in de eerste poulewedstrijd pijnlijk met 6-1 onderuit tegen Zevenhuizen, dat daarvoor al met 2-1 won van Roden. In de slotseconden maakte Jelle Smilda de eretreffer. Ook in de tweede wedstrijd ging GOMOS hard onderuit. HFC’15 uit Hoogkerk was met 5-0 te sterk.

Door deze twee ruime nederlagen was GOMOS al zo goed als zeker uitgeschakeld. Toch begonnen de Norgers flitsend aan de derde wedstrijd tegen Roden. Binnen de minuut zette Guido Koolen GOMOS op een 1-0 voorsprong. Maar als snel daarna maakte Roden weer gelijk. GOMOS gaf niet op en kwam via Luuk Hofsteenge op een 2-1 voorsprong. En even later ging de bal op de stip nadat Jelle Smilda werd onderuit gehaald door de goalie van Roden, die ook een tijdstraf kreeg. Luuk Hofsteenge was koelbloedig en schoot de 3-1 binnen. Toch kon GOMOS de marge van 2 doelpunten niet vasthouden. Roden maakte in de slotfase nog twee doelpunten, 3-3. Door de puntendeling pakte GOMOS het eerste punt in de poule, maar ook werd uitschakeling definitief een feit. In de laatste poulewedstrijd was Peize de tegenstander. GOMOS kwam beter aan het voetballen en won verdiend met 3-1. Guido Koolen, Thomas Verra en Luuk Hofsteenge (penalty) waren trefzeker. Zo eindigde GOMOS het Leekster Voetbalgala toch nog met een overwinning.

Na de jaarwisseling speelt GOMOS op 2 januari 2020 de kwartfinale van Protos Weering. In Dalen gaat GOMOS strijden voor een plek in de halve finale. De eerste wedstrijd begint om 18.00 uur.