Voetbalvereniging GOMOS kan met een zeer geslaagd gevoel terugkijken op een fantastische voetbalweek. FC Groningen belegde afgelopen week een trainingskamp in Norg en verscheen dagelijks op het prachtige hoofdveld aan de Schapendrift. Vrijdagavond sloot FC Groningen de trainingsweek af met een oefenwedstrijd tegen SV Meppen. Onder toeziend oog van maar liefst 1600 toeschouwers wonnen de Groningers met 2-1.

Maandagmiddag verscheen de Eredivisionist voor het eerst op het veld in Norg. Spelers en staf hadden even daarvoor hun intrek genomen in Hotel Karsten. De trainingen werden druk bezocht en daarnaast stond er dagelijks media langs de kant. Zo kwam onder andere FOX Sports langs voor een reportage. Ook de groepen van OBS De Hekakker kwamen een kijkje nemen bij de training van FC Groningen. De spelers namen na elke training alle tijd voor handtekeningen en foto’s.

Vrijdagavond werd het trainingskamp succesvol afgesloten. Maar liefst 1600 toeschouwers zagen FC Groningen met 2-1 winnen van SV Meppen. De Duitsers komen uit in de 3.Liga en wonnen onlangs nog van Heracles Almelo en PEC Zwolle. FC Groningen had het betere van het spel en kwam op slag van rust op een 1-0 voorsprong. Nieuweling Achmad Mendes Moreira (foto), die na een halfuur de licht geblesseerde Mimoun Mahi verving scoorde de openingstreffer. Na een uur spelen kwam FC Groningen op een 2-0 voorspring en opnieuw was Mendes Moreira daarbij betrokken. Uit zijn voorzet kopte invaller Tom van Weert raak. Uit één van de spaarzame kansen scoorde SV Meppen acht minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar de overwinning van FC Groningen kwam niet meer in gevaar.

Het bestuur van GOMOS kijkt met een trots gevoel terug op de komst van FC Groningen. Ook gaat er een grote dank uit aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit mogelijk te maken. Vrijdag waren er meer dan 75 vrijwilligers actief op Sportpark Schapendrift, en dat na een zeer lang seizoen. Ook FC Groningen ging zeer tevreden weer richting huis.

 


Foto: Erwin Otten