GOMOS – Roden is maandag meer dan alleen een derby tussen twee buren. Beide ploegen verkeren in degradatienood en kunnen elkaar in de laatste speelronde het laatste zetje geven richting de tweede klasse. GOMOS heeft drie punten meer dan Roden, maar een minder doelsaldo. 

‘Tijdens de laatste training voorafgaand aan de derby zijn de spelers diepgegaan. Toch merkte ik dat ze voorzichtig waren: pootjes werden teruggetrokken en er werd soms ingehouden in een duel. Ze willen natuurlijk fit aan de aftrap verschijnen’, vertelt GOMOS-trainer Martin Drent. Het schetst een beeld hoe het leeft bij de spelersgroep. 

Het is een wedstrijd die bij veel mensen al maanden rood omlijnd in de agenda staat. En door de belangen van deze wedstrijd kijken heel Norg en Roden uit naar deze wedstrijd. GOMOS deed vorige week alvast goede zaken door met 0-2 van Rolder Boys te winnen. ‘We begonnen ontzettend goed door in de derde minuut al te scoren’, zegt Drent. ‘De rest van de wedstrijd stonden we organisatorisch prima, en bleven we door een belangrijke redding van Melvin Koning op de been.’ Rolder Boys zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven uit. In de counter sloeg Ivo Drenth laat in de tweede helft vervolgens toe, door met een schitterende volley de wedstrijd in het slot te gooien.  

De overwinning kreeg echter iets minder glans toen duidelijk werd dat Roden had gestunt (2-1 winst) tegen de nummer 3 van de competitie, WVV. Het betekent dat Roden bij een overwinning op GOMOS over de Norgse ploeg heen wipt. ‘Dit scenario had je niet kunnen bedenken. Een Feyenoord – Ajax op de laatste speeldag. Het kan zelfs zo zijn dat we het redden bij een nederlaag.’ Maar volgens Drent is winnen het enige wat telt.  

Maandag wordt het lot van de Noordenveldse ploegen bepaald. Wie degradeert er rechtstreeks, wie moet zich opmaken voor de nacompetitie, of speelt een ploeg zich in allerijl toch nog veilig? Het belooft in ieder geval een zinderende ontknoping te worden.  

De selectie voor het treffen met Roden: Melvin Koning, Richard Meursing, Martijn Bosman, Roy Slachter, Gijs Baving, Jordi van Esch, Dennis van der Heide, Edwin Rozenveld, Tom van Birgelen, Guido Koolen, Jannes Siegers, Ivo Drenth,Teun Timmer, Jorden Wegdam, Ricardo Smit, Wouter de Vries, Tim Assman en Mathijs Buist.