Dit weekend staat de thuiswedstrijd tegen V.V. Heerenveen op het programma. Op het Schapendrift kan GOMOS met de directe concurrent de nummer drie positie verstevigen. 

Aan de reeks van vier overwinningen op rij, kwam vorige week een einde. In de derby tegen Roden moest GOMOS genoegen nemen met een 1-1. Spits Tim Assman was wederom trefzeker namens de Norgers. 

V.V. Heerenveen staat op de vierde plek in de Eerste Klasse F, één plekje onder GOMOS. De ploeg van Niklas Tarvajärvi, de voormalige spits van onder meer sc Heerenveen, De Graafschap en Vitesse, is al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Vorige week werd hekkensluiter Noordster met 6-1 aan de kant gezet.  

Eerder dit seizoen bleek de ploeg van Martin Drent op Sportpark Skoatterwâld met 1-2 te sterk voor Heerenveen. De Friese club heeft een jonge ploeg, in een interview met voorzitter Bernier Hoekstra viel te lezen dat dit zelfs het jongste V.V. Heerenveen ooit is. Zo mag Tjeerd van der Valk nog uitkomen in de O16, terwijl vaste basisklant Noël Delorme nog in de O17 mag spelen. Dit is voorlopig de laatste keer dat beide clubs elkaar treffen. Volgend jaar speelt V.V. Heerenveen hun wedstrijden op de zaterdag. 

Een op papier spannende wedstrijd dus, tussen twee ploegen die in vorm zijn. GOMOS treedt zondag aan met de volgende namen: Mathijs Buist, Marc Giezen, Tom van Birgelen, Martijn Bosman, Roy Slachter, Thomas Verra, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Jannes Siegers, Edwin Rozenveld, Tim Assman, Ivo Drenth, Wouter Honebeek, Jorden Wegdam, Wouter de Vries, Sven Pilon en Richard Meursing.