Wint GOMOS morgen van het Groningse GRC, dan mag volgens trainer Martin Drent worden gesproken van een droomstart. Gelet op de recente historie tegen GRC, staat er in ieder geval een leuke pot het programma. 

GOMOS en GRC ontlopen elkaar niet zo. De afgelopen jaren troffen beide ploegen elkaar vaak, met soms een overwinning voor de Norgers en dan weer voor de Groningers. Dit jaar werd voorafgaand aan de GOMOS-dag nog met 1-0 gewonnen van GRC. Jannes Siegers scoorde uit een penalty de enige goal. Vorig jaar kwam daarmee zijn totaal op 16 doelpunten, dit jaar staat hij al op 5.

Trainer Drent kan zich vooral nog de uitwedstrijd van vorig seizoen heugen. “We zaten in een slechte periode, maar leken bij GRC met 2-3 te winnen. Totdat de scheidsrechter toen de winnende goal afkeurde. Waarom? Dat wist niemand, alleen de scheidsrechter. Je zult altijd zien dat in zo’n periode, dat het net niet loopt, ook nog zo’n goal wordt afgekeurd.”

Drent is over dit seizoen positief. Daar is ook reden toe, want met 6 uit 3 in de competitie en een tot nu toe prima bekeravontuur, is er geen reden tot klagen. “En we hebben de selectie nagenoeg fit. Ricardo Smit is weer terug, Roy Slachter kwakkelt nog wel wat met z’n hamstring. Daarnaast moeten we Ivo een paar weken missen, maar aan de andere kant komt Wouter Speelman weer terug van een schorsing. Hij start morgen nog niet, maar ik ben blij dat hij aanhaakt. Want hij heeft de laatste tijd een flinke stap gemaakt in zijn ontwikkeling.”

Trainer Drent kijkt uit naar de wedstrijd van morgen. “Het is aanhaken of afhaken, als je mee wil doen om promotie. We zijn een kleine club, maar ik vind dat je ambitie moet tonen. We hebben al twee keer lang meegedaan om promotie. Je mag dus best naar boven kijken. Als we morgen winnen, staan we er gewoon goed voor. Dan hebben we echt een droomstart. Terwijl we tot nu toe nog niet in de flow zijn geweest van vorig jaar. Best knap.”

GOMOS treedt morgen met de volgende namen aan tegen GRC: Melvin Koning, Guido Koolen, Jeffrey Krul, Martijn Bosman, Richard Meursing, Roy Slachter, Jannes Siegers, Justin Oosterman, Jorden Wegdam, Jordi van Esch, Tim Assman, Edwin Rozenveld, Wouter Speelman, Wouter de Vries, Tom van Birgelen, Ricardo Smit.