Nog drie finales in de strijd om lijfsbehoud. Vanmiddag staat de eerste horde op het programma: een thuiswedstrijd tegen hoogvlieger NEO. GOMOS staat momenteel op een nacompetitieplek, maar speelt nog tegen concurrenten Roden en Rolder Boys.  

Spannende weken breken aan in Norg. De nummers 10 en 11 (nu GOMOS) spelen nacompetitie, de clubs die op plek 12 en 13 eindigen degraderen rechtstreeks. De laatste weken werden er weinig punten gepakt, al is de ploeg van Martin Drent nog lang niet kansloos. GOMOS treft nog directe concurrenten Roden (12e) en Rolder Boys (9e).  

Na de spannende 1-1 tegen WVV, kan ook tegenstander NEO de blik richten op de laatste drie duels, waarvan er twee uitwedstrijden zijn. Het gelijkspel tegen het sterke WVV leek te betekenen dat NEO en WVV definitief af zouden haken voor de strijd om de titel, maar de remise van TVC’28 bij Dalfsen een dag later gaf toch weer enig perspectief op de hoofdprijs. De voorwaarden zijn helder: NEO en WVV dienen zelf drie keer te winnen en TVC’28 moet minimaal een keer een steekje laten vallen. Aan het eind van elke competitie, met de nodige schorsingen, blessures en veel wedstrijdspanning is geen enkele wedstrijd op voorhand een gelopen koers. Ook wedstrijden tegen op papier veel mindere opponenten zijn totaal geen garantie op drie punten. 

De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Borne liet het betere spel zien, maar de Norgers konden makkelijk standhouden. NEO is voor GOMOS de eerste horde in de laatste drie belangrijke wedstrijden van deze competitie. 

De selectie: Melvin Koning, Gijs Baving, Martijn Bosman, Richard Meursing, Guido Koolen, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Ivo Drenth, Jannes Siegers, Wouter Speelman, Tim Assman, Jelle Smilda, Wouter de Vries, Teun Timmer en Roy Slachter.